Ν. Κογιουμτσής: Απαιτείται γενναίο κούρεμα οφειλών και ρύθμιση υπολοίπου σε 120 δόσεις

Η αβεβαιότητα για το αύριο δημιουργεί αρνητικό κλίμα στην αγορά, η κίνηση στην οποία, παρά την εκπτωτική περίοδο, παραμένει υποτονική, όπως εξήγησε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στο Attica TV και την εκπομπή «Πολιτικοί & Οικονομία» με την Αμαλία Κάντζου (20/7/2021).

«Η κατάσταση στην αγορά είναι πάρα πολύ δύσκολη. Η κίνηση, παρότι διανύουμε εκπτωτική περίοδο, δυστυχώς είναι περιορισμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο «μόνο εμβολιασμένων στο λιανεμπόριο», ο κ. Κογιουμτσής εκτίμησε πως κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη, ενώ τόνισε ότι σε όλα τα καταστήματα τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας.

Ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε για ακόμη μία φορά την ανάγκη «γενναίου κουρέματος» των οφειλών που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας και ρύθμιση του υπολοίπου σε 120 δόσεις «χωρίς προσαυξήσεις και επιτόκιο», καθώς χιλιάδες επιχειρήσεις βρίσκονται στο «κόκκινο» και αν δεν ληφθούν μέτρα, κινδυνεύουν με «λουκέτο».

Δείτε το βίντεο: