Ν. Κογιουμτσής για φοροελαφρύνσεις, εκπτώσεις, παρεμπόριο – Βίντεο

Τις θετικές προσδοκίες που γεννούν για την αγορά τα μέτρα φοροελάφρυνσης επισημαίνει ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η αναμενόμενη εφαρμογή τους από το 2020 δεν έχει μέχρι στιγμής επηρεάσει θετικά και τις εισπράξεις των επιχειρηματιών.

Σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, ο κ. Κογιουμτσής, μέλος επίσης του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ, αναφέρεται στις ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες είναι σε εξέλιξη, επαναλαμβάνοντας τη θέση των εμπόρων για κατάργησή τους και διατήρηση των δύο βασικών εκπτωτικών περιόδων – Ιανουαρίου και Ιουλίου- καθώς, όπως σημειώνει, αφενός δημιουργούν σύγχυση στους καταναλωτές, αφετέρου δεν έχουν τα προσδοκώμενα οφέλη για επιχειρηματίες και πολίτες.

Ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. εκτιμά ότι είναι μονόδρομος για τους επαγγελματίες οι χαμηλές τιμές όλο τον χρόνο, ενώ προτρέπει τους καταναλωτές να μην ψωνίζουν από το παρεμπόριο, οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του οποίου έχουν ενταθεί με εμφανή αποτελέσματα.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: