Ν. Κογιουμτσής: Οι επιχειρήσεις χρειάζονται Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή – Βίντεο

Δραματικά μειωμένος εξακολουθεί να είναι ο τζίρος των επιχειρήσεων στην περιοχή Πλάκας – Μοναστηρακίου, όπως εξηγεί ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra (2/10/2020).

Σε απευθείας σύνδεση με το Μοναστηράκι, όπου διατηρεί και ο ίδιος κατάστημα, ο κ. Κογιουμτσής υπογραμμίζει ότι ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων στην περιοχή είναι μειωμένος έως και 80%, ενώ στο κέντρο της Αθήνας, συνολικά, ανέρχεται σε περίπου 50%.

Με αυτά τα δεδομένα και την αρνητική ψυχολογία των πολιτών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι επιχειρήσεις καλούνται να επιβιώσουν σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κογιουμτσής ζητεί -μεταξύ άλλων- η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, που αποτελεί μία ανάσα για τις επιχειρήσεις, να μετατραπεί σε Μη Επιστρεπτέα, αλλά και να επιδοτηθούν οι υπάρχουσες θέσεις απασχόλησης, καθώς σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι ανέφικτο να γίνουν προσλήψεις, ενώ ειδικά για τα τουριστικά εμπορικά καταστήματα επαναλαμβάνει την άμεση ανάγκη να ενταχθούν στα μέτρα περί τουρισμού, που περιλαμβάνουν και μείωση του ενοικίου κατά 40%, τη στιγμή που αυτό συμβαίνει με τα καταστήματα εστίασης και τα ξενοδοχεία, που βρίσκονται ακριβώς δίπλα τους.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: