Ν. Κογιουμτσής: Μετά την τουριστική περίοδο αρχίζουν τα δύσκολα

Την εκτίμηση ότι μετά την τουριστική περίοδο θα αρχίσουν τα δύσκολα για τις επιχειρήσεις, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωπες με ένα «βουνό» υποχρεώσεων και πολλές εξ αυτών πιθανότατα να μην αντέξουν, έκανε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021.

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, ο κ. Κογιουμτσής επισήμανε ότι παρά τις προσδοκίες του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου, μετά την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη, τόσο λόγω της κακής ψυχολογίας των πολιτών όσο και λόγω της έλλειψης χρημάτων.

«Ο Μάιος ήταν πολύ δύσκολος, το ίδιο φαίνεται και ο Ιούνιος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α.

Την ίδια στιγμή, η τουριστική ροή είναι προς το παρόν χαμηλή, όπως και η καταναλωτική δυναμική των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας, όπως εξήγησε ο κ. Κογιουμτσής. Για τον λόγο αυτό, το 30% των τουριστικών εμπορικών καταστημάτων στην περιοχή της Πλάκας παραμένει ακόμη κλειστό, πρόσθεσε.

«Ευελπιστούμε στο τέλος της τουριστικής περιόδου να υπάρχουν έσοδα για τη χώρα, είναι αναγκαία για να μπορέσει να επανεκκινήσει η οικονομία και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α.

Δείτε το βίντεο: