Ν. Κογιουμτσής: Μόνο με ισχυρές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα κερδηθεί το στοίχημα της ανάπτυξης

«Μόνο αν πάρουν μπροστά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις  θα κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης και της ευημερίας της χώρας», τόνισε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, στις 16/11/2019.

Σκιαγραφώντας την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ο κ. Κογιουμτσής σημείωσε ότι η κρίση δεν έχει παρέλθει, με την κατανάλωση να είναι περιορισμένη και τις θετικές προσδοκίες για την ανάκαμψη της οικονομίας να έχουν πιο μακρινό ορίζοντα καθώς η ελάφρυνση των φορολογικών βαρών θα φανεί από τον Μάιο του 2020 και έπειτα.

Ενδεικτικό είναι ότι, σύμφωνα με τις προσλαμβάνουσες από την Αττική και όλη τη χώρα, και φέτος το πρόσημο των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων θα είναι και πάλι αρνητικό σε σχέση με πέρυσι, με τους καταναλωτές να έχουν μέχρι το τέλος του χρόνου να πληρώσουν φόρο εισοδήματος, 120 δόσεις, τέλη κυκλοφορίας κ.ά.

Ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε την ανάγκη ενός οδικού χάρτη στρατηγικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, καθώς και σύνεσης, συναίνεσης και ομοφωνίας των πολιτικών δυνάμεων σε αυτόν.

Αναφέρθηκε ακόμη, μεταξύ άλλων, στα μείζονα ζητήματα των κόκκινων δανείων (40 δισ. επιχειρηματικά δάνεια εκ των οποίων περίπου 17 δισ. οφείλουν περίπου 5.000 φυσικά πρόσωπα), της θεσμοθέτησης ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού για επαγγελματίες και επιχειρήσεις, του αυξημένου μη μισθολογικού κόστους, της ασφάλειας στο κέντρο της πόλης, της καθυστέρησης απονομής της δικαιοσύνης.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: