Ν. Κογιουμτσής στο Bluesky: Θετικά τα μέτρα, αλλά δεν επαρκούν

«Τα μέτρα είναι θετικά, αλλά δεν επαρκούν», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Νίκος Κογιουμτσής, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Σε συνέντευξή του στο Bluesky και την εκπομπή «Αντιπαραθέσεις» με τον Κώστα Χαρδαβέλλα (12/09/2021), ο κ. Κογιουμτσής επισήμανε ότι τα μέτρα μείωσης της φορολογίας, αλλά και της επιδότησης για την πρόσληψη νέων είναι πολύ θετικά, ωστόσο δεν υπήρξε καμία απόφαση για τον ακατάσχετο λογαριασμό, το τέλος επιδεύματος, το χτίσιμο του αφορολόγητου για τους επαγγελματίες, το αναμενόμενο ΕΣΠΑ για το λιανεμπόριο κ.ά.

Αναφερόμενος στο κύμα ανατιμήσεων που απειλεί την αγορά ο Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ εξήγησε ότι οι αυξήσεις θα μειώσουν κι άλλο το προς κατανάλωση διαθέσιμο εισόδημα, άρα και τα έσοδα των επιχειρήσεων, και κάλεσε την κυβέρνηση, πέρα από την παρέμβαση στο ενεργειακό, να λάβει επιπλέον μέτρα, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.

Με την πανδημία να εξαπλώνεται, ο κ. Κογιουμτσής εκτίμησε ότι έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο χειμώνα, σημειώνοντας ότι «έχουμε βάλει κάτω από το χαλί τα κορονοχρέη τα οποία δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 και οι επιχειρήσεις θα κληθούν να τα αποπληρώσουν από τις αρχές του 2022 μαζί με τις τρέχουσες υποχρεώσεις».

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ υπογράμμισε ότι για να καταφέρουν οι επιχειρήσεις να αντέξουν και να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης, χρειάζεται διαγραφή μέρους των οφειλών που «γεννήθηκαν» στην πανδημία αλλά και μια γενναία ρύθμιση 120 δόσεων.

Δείτε το βίντεο: