Ν. Κογιουμτσής στο Kontra: Κρίσιμη φάση – Εν αναμονή των αποφάσεων των ειδικών εν όψει εορτών

Σε αναμονή για τις αποφάσεις των ειδικών σε ό,τι αφορά το lockdown βρίσκεται η αγορά, ενώ πλησιάζει η περίοδος των εορτών, στη διάρκεια της οποίας γίνεται μεγάλο μέρος του ετήσιου τζίρου των επιχειρήσεων, περίπου 35%, όπως σημείωσε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, στις 25/11/2020.

Όπως εξήγησε ο κ. Κογιουμτσής, ακόμη κι αν ανοίξουν τα καταστήματα πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, τα έσοδα προβλέπεται να είναι πολύ μικρότερα, από τα περίπου 3,5 δισ. ευρώ του τζίρου των εορτών της περσινής χρονιάς, τόσο λόγω της αρνητικής ψυχολογίας όσο και των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων των καταναλωτών.

Ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε για ακόμη μια φορά τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται επαγγελματίες και επιχειρηματίες, καλούμενοι, με μηδενικούς τζίρους, να ανταποκριθούν σε μία σειρά υποχρεώσεων όπως η πληρωμή του 60% του ενοικίου, ο ΕΝΦΙΑ, το Δώρο Χριστουγέννων κ.ά., ενώ αναφερόμενος στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών χαρακτήρισε θετικό το μέτρο, επισημαίνοντας ωστόσο ταυτόχρονα ότι η χώρα μας έχει το δεύτερο υψηλότερο μη μισθολογικό κόστος στην Ευρώπη γεγονός που επιβαρύνει υπέρμετρα τις επιχειρήσεις.

Δείτε το βίντεο: