- 05/05/2025
Ν. Κογιουμτσής στο Kontra: Συνεχίζονται οι υποτονικοί ρυθμοί στην αγορά
Σε υποτονικούς ρυθμούς παραμένει η αγορά, μία κατάσταση που ξεκίνησε μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και δεν διαφοροποιήθηκε σημαντικά την περίοδο του Πάσχα, όπως ανέφερε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Kontra την Κυριακή 4/5/2025.
Καθοριστικός παράγοντας, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ε.Α., είναι αφενός η ακρίβεια, κυρίως στα τρόφιμα, που ψαλιδίζει το διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα των πολιτών, και αφετέρου οι καθηλωμένοι μισθοί.
Υπογράμμισε παράλληλα τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες, με αιχμή την τεράστια αύξηση των λειτουργικών τους εξόδων, συμπεριλαμβανομένου του ενοικίου, του ενεργειακού κόστους, των πρώτων υλών κ.λπ.
Δείτε το βίντεο: