Ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. Ν. Κογιουμτσής για τις επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας

Αναστάτωση προκαλούν στην αγορά οι νέες καταδρομικές επιθέσεις και οι καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Απευθείας», την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ κ. Νίκος Κογιουμτσής.

Όπως υπογράμμισε, «αυτοί που πληρώνουν το μάρμαρο» είναι για ακόμη μία φορά οι επιχειρηματίες, οι έμποροι, οι επαγγελματίες που δρουν στο κέντρο της Αθήνας και επωμίζονται ένα ακόμη σημαντικό έξοδο, λόγω των ζημιών, σε μία πολύ δύσκολη οικονομικά εποχή.

Το ζήτημα έχει τεθεί από το Ε.Ε.Α. και στις πρόσφατες συναντήσεις τόσο με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη όσο και με τη φυσική ηγεσία της αστυνομίας, από τους οποίους και ζητήθηκε εντονότερη αστυνομική παρουσία, ειδικά στις τουριστικές περιοχές.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο κ. Κογιουμτσής ανέδειξε επίσης το θέμα των μικροκλοπών, με τα περιστατικά να είναι καθημερινά, επηρεάζοντας αρνητικά το κλίμα στην αγορά. Για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού, όπως υπογράμμισε, απαιτείται και αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για τους κατ’ εξακολούθηση τελέσαντες τέτοια αδικήματα.

 

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: