Παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων -video-

Μέχρι και το πρωί της Δευτέρας 29/7 πριν της 08.00 οι δηλώσεις με λήγοντα ΑΦΜ 1 και 2

  • Μέχρι και το πρωί της Δευτέρας 29/7 πριν της 08.00 π.μ. θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά οι δηλώσεις με λήγοντα ΑΦΜ 1 και 2. Δεν αλλάζουν οι υπόλοιπες ημερομηνίες υποβολής.

 

Παράταση έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Η προηγούμενη παράταση ισχύει έως και σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουλίου. Την παράταση ανακοίνωσε μέσω τηλεοπτικής εκπομπής ο γενικός γραμματέας Δημόσιων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.Οι επαγγελματίες που έχουν καθυστερήσει μπορούν ακόμη και την τελευταία στιγμή να υποβάλουν τη δήλωση. Η παράταση ουσιαστικά επεκτείνεται μέχρι το πρωί της Δευτέρας πριν τις 8.00 π.μ. λόγω της αργίας του Σαββάτου και της Κυριακής που επεκτείνει την ηλεκτρονική λήξη υποβολής μέχρι, πριν την έναρξη της επόμενης εργάσιμης ημέρας. Το υπουργείο Οικονομικών διευκρίνησε οτι οι υπόλοιπες ημερομηνίες υποβολής δεν αλλάζουν.

Το σημαντικό νέο στοιχείο στην κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων είναι πως όταν γίνεται κοινή φορολογική δήλωση υπάρχει η δυνατότητα να κατατίθεται η φορολογική δήλωση μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής του μεγαλύτερου αριθμού.

Παρακολουθήστε το βίντεο του Παν. Παντελή, φοροτεχνικού του ΕΕΑ που μιλάει για το συγκεκριμένο ζήτημα