Συνέντευξη Γ. Χατζηθεοδοσίου στο Capital TV για 120 δόσεις, φόρους, τράπεζες

Τις θέσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τις 120 δόσεις, τη φορολογία και την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων ανέπτυξε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στο Capital TV.

Αναφερόμενος στη ρύθμιση οφειλών, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέδειξε τη σημασία που έχει για την αγορά και επανένταξη σε αυτήν χιλιάδων επιχειρηματιών και επαγγελματιών που οφείλουν τόσο προς την εφορία όσο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Χαρακτήρισε θετική τη ρύθμιση των 120 δόσεων, ζητώντας ωστόσο από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα των προσαυξήσεων και των προστίμων, που στην περίπτωση των οφειλών προς την εφορία αντιπροσωπεύουν το 40% του συνολικού ποσού των 105 δισ. ευρώ. Επανέλαβε, ως εκ τούτου, τη θέση του Ε.Ε.Α. για μείωση ή και αφαίρεση των προσαυξήσεων και των προστίμων και πληρωμή του κεφαλαίου, δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρέθηκαν επαγγελματίες και επιχειρήσεις την 10ετία της κρίσης.

Για τη στήριξη και ανάπτυξη του επιχειρείν και συνεπακόλουθα και της οικονομίας, είναι, ταυτόχρονα, αναγκαία η άμεση μείωση της φορολογίας, όπως εξήγησε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, προκειμένου και να ανασάνουν οι επιχειρήσεις αλλά και να προχωρήσουν οι επενδύσεις.

Στάθηκε, τέλος, στο θέμα της χρηματοδότησης, η οποία εξακολουθεί να ρέει με το σταγονόμετρο από τις τράπεζες, με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. να τονίζει την ανάγκη διευθέτησης του ζητήματος των κόκκινων δανείων, πλήρους άρσης των capital controls αλλά και μείωσης των χρεώσεων για τα POS.