Συνταξιούχοι: Επικουρικές και Κύριες στον Καιάδα! – βίντεο

Μα πήραν τα αποθεματικά, μας κατάργησαν το Ταμείο, πετσόκοψαν τις συντάξεις μας. Πληρώσαμε πολλά για να πάρουμε μια αξιοπρεπή σύνταξη και μας δίνουν ψίχουλα

Στην τακτική Γενική συνέλευση Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Βενζινοπωλών που συνήλθε στις 5 Ιουνίου 2018, εκτέθηκε το δράμα των συνταξιούχων με τις συνεχείς περικοπές των συντάξεων.

 

Χαρακτηριστικά είναι μερικά αποσπάσματα από τον Απολογισμό Δράσης του Δ.Σ. το οποίο διάβασε ο ΓΓ της Ένωσης Λάμπρος Ζυγούρης.

 

«Αγαπητοί Συνάδελφοι, Όπως όλοι έχετε διαπιστώσει τα πράγματα για τους συνταξιούχους κάθε χρόνο γίνονται χειρότερα.

 

Μα πήραν τα αποθεματικά, μας κατάργησαν το Ταμείο, πετσόκοψαν τις συντάξεις μας. Πληρώσαμε πολλά για να πάρουμε μια αξιοπρεπή σύνταξη και μας δίνουν ψίχουλα, σαν να είμαστε ζητιάνοι.

 

Δεν φτάνει η λέξη ντροπή για την απάνθρωπη συμπεριφορά τους.

 

Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Οι συνταξιούχοι, παρά τους αγώνες τους, αποτελούν τον εύκολο στόχο των περικοπών για το κράτος, επί 8 χρόνια τώρα.

 

Είμαστε συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ και έχουμε δει κι εκεί τις περικοπές. Κι εκεί πληρώναμε μέχρι δεκάρας και τώρα μας λένε ότι μας δίνουν περισσότερα απ' ό,τι πληρώσαμε. Και αφού μας έκοψαν την 14η και 13 σύνταξη, συνέχισαν και έκοψαν και τη 12η και την 11η, και την 10η… και τώρα δεν ξέρουμε που είμαστε.

 

Χωρίς ντροπή όμως η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μελετάει την απόδοση της 13ης σύνταξης! Τι να θαυμάσει κανείς, την κοροϊδία ή το θράσος τους;

 

Πριν όμως μάθουμε που είμαστε σήμερα, αυτοί έχουν νομοθετήσει την νέα περικοπή άλλων 2-3 συντάξεων με το λεγόμενο 18% και στις επικουρικές και στις κύριες,  το οποίο 18%, θα γίνει πολύ μεγαλύτερο με την ετοιμαζόμενη περικοπή της λεγόμενης "προσωπικής διαφοράς"!

 

Μετά θα μειώσουν και το αφορολόγητο για να μας πάρουν μισή με μία σύνταξη και από εκεί! Μέχρι το 2020 θα είμαστε όλοι νεόπτωχοι και χαμηλοσυνταξούχοι συνταξιοδοτικών επιδομάτων, όχι συντάξεων.

 

Σε δεκάδες υπολογίζονται οι διάφορες αποφάσεις περικοπής των συντάξεων. Είναι φανερά άδικες και αντισυνταγματικές αλλά η κυβέρνηση έχει το μαχαίρι και το πεπόνι.

 

Έχουμε κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά των περικοπών των συντάξεων. Η εκδίκαση της υπόθεσης δεν έχει γίνει ακόμη.

 

 

Ζούμε σε μια νέα περίοδο καρατόμησης των συντάξεων με ταυτόχρονη κυβερνητική επιχείρηση παραπλάνησης τόσο των συνταξιούχων όσο και του λαού με τη δήθεν "καθαρή έξοδο" από τα μνημόνια. Μια έξοδο που θα συνεχίσει να διατηρεί τα ίδια βάρη θα προσθέσει νέα και θα είναι μια ασφυκτική εποπτεία για πολλά χρόνια.

 

Στο όνομα της κρίσης καταλήστεψαν τα ταμεία και πετσόκοψαν, συντάξεις κύριες και επικουρικές, ΕΚΑΣ, επιδόματα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μείωσαν τις κοινωνικές δαπάνες, φόρτωσαν σε εμάς μεγάλο μέρος της φαρμακευτικής δαπάνης, αύξησαν τη φορολόγηση.

 

Μας έχουν προγραμμένους. Εύχονται την εξόντωσή μας κι επειδή αντιστεκόμαστε μας κόβουν τους πόρους της ζωής.

 

Μας είπαν ότι ο νόμος Κατρούγκαλου είναι δίκαιος! Πόσο δίκαιος; Όσο και η περικοπή των συντάξεων κατά 35-40%;

 

Η κατάσταση στην κοινωνία και στον κλάδο, δεν είναι καθόλου καλύτερη. Ανεργία, κλειστά μαγαζιά, μείωση μισθών και συντάξεων, φτώχεια και δυστυχία μας περιτριγυρίζει.

 

Δώσαμε τη ζωή μας για καλύτερη ζωή, πιστέψαμε σε αυτό, καταθέσαμε τις εισφορές μας και τώρα η Πολιτεία μας αμείβει με περικοπές, φόρους και συντάξεις πείνας»

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

ΑΣΒ