Το Ε.Ε.Α. στην αγορά του Ηρακλείου Αττικής – Συνεργασία με τον Δήμο για τη στήριξη των επαγγελματιών της περιοχής

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συνεχίζει την έμπρακτη στήριξή του στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες, που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν πληγεί βαρύτατα από την πανδημία του κορονοϊού και τα αλλεπάλληλα lockdown.

Με στόχο, αφενός την προστασία της δημόσιας υγείας και αφετέρου την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της αγοράς, μέλη της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, βρίσκονται στο πλευρό καταστηματαρχών, εργαζομένων και καταναλωτών, διανέμοντας μάσκες, αντισηπτικά και ενημερωτικά φυλλάδια για τη σωστή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων. Η αρχή της πρωτοβουλίας έγινε τη Δευτέρα 5 Απριλίου – πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου- από το κέντρο της Αθήνας, και συνεχίζεται σε όλους τους Δήμους του λεκανοπεδίου.

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Ε.Ε.Α. και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς βρέθηκαν στην τοπική αγορά του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, όπου μαζί με τον Δήμαρχο κ. Νίκο Μπάμπαλο και τον Γ.Γ. κ. Γιώργο Κοκκόλη, διένειμαν μάσκες και αντισηπτικά στις επιχειρήσεις και συνομίλησαν με τους επιχειρηματίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας.

Προηγήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο όπου συζητήθηκε η υλοποίηση δράσεων από κοινού με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της τοπικής αγοράς, μεταξύ των οποίων η εκπόνηση από το Ε.Ε.Α. αναπτυξιακής μελέτης για τη στήριξη των επιχειρήσεων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ενώ ήδη ο Δήμος συμμετέχει στο πρόγραμμα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τη δωρεάν δημιουργία e-shop για όσες επιχειρήσεις της πόλης δεν διαθέτουν ή θέλουν να βελτιώσουν το υφιστάμενό τους.

«Σήμερα είχα την χαρά να υποδεχτώ στο δημαρχείο τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαδά. Κουβεντιάσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα, γενικότερα αλλά και στο Ηράκλειο. Με αφορμή την επίσκεψη αυτή επισκεφθήκαμε και καταστήματα της περιοχής όπου μοιράσαμε αντισηπτικά και μάσκες στους επιχειρηματίες αλλά ταυτόχρονα συζητήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Θεωρώ ότι η συνάντηση αυτή ήταν σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Με αφορμή τη συνάντηση αυτή θα ξεκινήσει μια συνεργασία δημοτικής αρχής και Επιμελητηρίου ώστε να βοηθήσουμε την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νίκος Μπάμπαλος στην κάμερα του eea.gr.