Το μήνυμα Χρυσοχοϊδη από την τηλεδιάσκεψη του Ε.Ε.Α. προς την επιμελητηριακή και επιχειρηματική κοινότητα: «Ελάτε να συνεργαστούμε»

Την πρόθεση του να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αστυνόμευση και να συνεχίσει με πιο εντατικούς ρυθμούς την πάταξη παρεμπορίου και λαθρεμπορίου, εξέφρασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, την Τετάρτη 17/2/2021.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν Πρόεδροι των Περιφερειακών Επιμελητηριακών Συμβουλίων της χώρας και εκπρόσωποι φορέων, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες, εξαιτίας παραβατικών συμπεριφορών, τονίζοντας την ανάγκη πάταξης της εγκληματικότητας, ενώ εστίασε στις καταστροφικές συνέπειες του παρεμπορίου. «Προκαλεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, οδηγεί σε μαρασμό μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, στερεί από τα κρατικά ταμεία σημαντικά φορολογικά έσοδα τα οποία στο τέλος της ημέρας καλούμαστε να τα πληρώσουμε όλοι εμείς, χτυπά άμεσα την απασχόληση. Δεν είναι κάτι απλό και δεν πρέπει να το δούμε ως τέτοιο. Αντίστοιχα πρέπει να χτυπηθεί και το λαθρεμπόριο», υπογράμμισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, ενώ τόνισε και την καταστροφική δράση των κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και τους κινδύνους που κρύβει το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Κατά την τοποθέτηση του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανακοίνωσε ότι θα γίνει πιο έντονη η αστυνόμευση με πεζές περιπολίες και περισσότερες στοχευμένες δράσεις, αναφέρθηκε στις επιτυχίες που σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ. στην πάταξη του λαθρεμπορίου- ειδικά των τσιγάρων- και στην απόφαση του να πατάξει το παρεμπόριο σε όλη τη χώρα. Επίσης μίλησε για την ενίσχυση των συνοριοφυλάκων, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους εκπροσώπους επιμελητηρίων και φορέων για την πάταξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος. «Ελάτε να συνεργαστούμε», τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος πρότεινε να καθιερωθούν τακτικές επαφές με τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, για την συζήτηση τυχόν προβλημάτων.
Πρόεδροι Περιφερειακών Επιμελητηριακών Συμβουλίων και εκπρόσωποι φορέων αναφέρθηκαν σε θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες καθώς και σε ζητήματα ελέγχων από αστυνομικούς για θέματα που έχουν άμεση σχέση με τη λειτουργία επιχειρήσεων.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της ΔΕ του Ε.Ε.Α. κ. Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής κ. Παύλος Πολιτάκης, ο ΓΓ της ΠΟΕΣΕ και μέλος του ΔΣ του Ε.Ε.Α. κ. Γιώργος Κουράσης και οι κάτωθι Πρόεδροι Π.Ε.Σ. :

Χριστόδουλος Τοψίδης από το Π.Ε.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Μιχάλης Ζορπίδης από την Κεντρική Μακεδονία, Νικόλαος Σαρρής από το Π.Ε.Σ. Δυτικής Μακεδόνίας, Ευάγγελος Μυρσινιάς από το Βόρειο Αιγαίο, Παναγιώτης Τσιχριτζής από το Π.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Ζυγογιάννης από το Π.Ε.Σ. Θεσσαλίας, Βασίλης Αυγερινός από την Στερεά Ελλάδα, Ιωάννης Πάππου από το Π.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου και Γιώργος Γιακουμάκης από το Π.Ε.Σ. Κρήτης.