tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Συνάντηση με την Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (Δ.Ε.Ι.Α.)

Στις 29 Φεβρουαρίου 2012, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης(Δ.Ε.Ι.Α.) της Τράπεζα της Ελλάδος.

ΑΘΗΝΑ 1 /3/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στις 29 Φεβρουαρίου 2012, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης(Δ.Ε.Ι.Α.) της Τράπεζα της Ελλάδος. Στη συνάντηση συμμετείχαν:

• Από την Δ.Ε.Ι.Α. :
Ο κ. Βογιατζής – Διευθυντής Τράπεζας της Ελλάδος και η κα Κρητικού

• Από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών:
ο κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου – Γενικός Γραμματέας Ε.Ε.Α., ο κ. Ν. Λεβετσοβίτης – Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Α., η κα Α. Ράντη – Διευθύντρια Ε.Ε.Α., ο κ. Ν. Γιαννακούλιας – Προϊστάμενος Μητρώου Ε.Ε.Α. και ο κ. Μ. Βαρτανιάν – Νομικός Σύμβουλος Ε.Ε.Α.

• Από την ΕΑΔΕ:
ο κ. Δ. Γαβαλάκης – Πρόεδρος ΕΑΔΕ και Πρόεδρος ΠΣΣΑΣ, ο κ. Α. Ραφαηλίδης – Πρόεδρος ΠΟΑΔ, ο κ. Γ. Καραβίας  – Πρόεδρος ΣΕΜΑ, η κα Ε. Γρυπάρη – Πρόεδρος ΠΣΑΣ, η κα Δ. Λύχρου – Πρόεδρος ΕΕΑΕ και Μέλος ΠΟΑΔ και η κα Ο. Νικολαΐδου – Γεν. Γραμματέας ΠΟΑΔ.

Η συνάντηση έγινε με σκοπό να εξευρεθούν και να εφαρμοστούν λύσεις που θα διευκολύνουν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές στην υποχρέωση τους να καταθέτουν ανά έτος τα ασφαλιστήρια συμβόλαια επαγγελματικής αστικής ευθύνης ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στα Επιμελητήρια.

Πιο αναλυτικά συμφωνήθηκαν τα εξής:   

• Να προγραμματιστεί συνάντηση με τις ασφαλιστικές εταιρίες, που εκδίδουν συμβόλαια επαγγελματικής αστικής ευθύνης ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, και την Τράπεζα της Ελλάδος ώστε να καθοριστούν και να διευκρινιστούν τα αναγκαία από τον νόμο χαρακτηριστικά των εν λόγω συμβολαίων, με σκοπό να απαιτείται η αποστολή στο Επιμελητήριο μόνο βεβαίωσης ασφάλισης. Επόμενο βήμα του σχεδιασμού είναι η ηλεκτρονική αποστολή των βεβαιώσεων από τις εταιρίες στα Επιμελητήρια, εξασφαλίζοντας έτσι την αξιοπιστία της διαδικασίας.  

• Για τις περιπτώσεις αναγραφής επί των συμβολαίων των γεωγραφικών ορίων ΄΄Παγκόσμια Κάλυψη΄΄, να διευκρινίσει η Δ.Ε.Ι.Α.  τα ποσά των ορίων κάλυψης, έτσι ώστε να γίνονται αποδεκτά από το Επιμελητήριο.

Τέλος, στο περιθώριο της συνάντησης συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα που αφορούν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Από την μεριά της ΔΕΙΑ διευκρινίστηκαν τα εξής:
 
• Οι εξετάσεις των διαμεσολαβούντων υπολογίζονται περί τα τέλη Απριλίου με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα και από τότε και μετά θα διεξάγονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

• Οι δόκιμοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι μπορούν να λειτουργούν μέχρι τις επόμενες εξετάσεις χωρίς κανένα πρόβλημα από το Επιμελητήριο.

• Άμεσα ο κ. Βογιατζής θα καλέσει σε διαβούλευση την ΕΑΔΕ, για τα θέματα του Τειρεσία των διαμεσολαβούντων.    

Από τον Γενικό Γραμματέα Ε.Ε.Α.