tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Ν. Κογιουμτσής στο Kontra: Να βρεθεί λύση από την κυβέρνηση για το Δώρο Χριστουγέννων

Στο “κόκκινο” βρίσκονται οι επιχειρήσεις, όπως υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και την εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου”, στις 16/12/2020, για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και την οικονομία.

Αναφερόμενος στο Δώρο Χριστουγέννων, το οποίο πρέπει να καταβληθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου, ο κ. Κογιουμτσής επισήμανε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στηρίζουν τους εργαζόμενούς τους και πρώτο τους μέλημα είναι η πληρωμή τους, ωστόσο τόνισε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω του lockdown και των μηδενικών τζίρων, και κάλεσε την κυβέρνηση να βρει λύση.

Σε ό,τι αφορά το click away παρατήρησε ότι πρόκειται απλά για παράδοση προϊόντων που και πριν πωλούνταν μέσω των eshop, σημειώνοντας ότι ο μόνος λόγος που επελέγη η μέθοδος αυτή ήταν η διευκόλυνση των ταχυμεταφορών. Ο κ. Κογιουμτσής επανέλαβε ότι μόλις το 10%-15% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα, κάτι που σημαίνει ότι το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί σε πολύ λίγες επιχειρήσεις, ενώ τόνισε ότι κυρίως ωφελούνται τα μεγάλα καταστήματα και οι μεγάλες αλυσίδες.

Δείτε το βίντεο: