tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

Συνάντηση του Προέδρου του Ε.Ε.Α. με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Με πρωτοβουλία του Πρόεδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις 13 Ιανουαρίου με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Γιάννη Λιανό και με τα στελέχη της ανεξάρτητης αρχής. Ο στόχος της συνάντησης ήταν η δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας ανάμεσα στην αρμόδια αρχή για την τήρηση του ελεύθερου ανταγωνισμού και στα 150 χιλιάδες μέλη του ΕΕΑ.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης από το ΕΕΑ ο Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γρέντζελος και ο αντιπρόεδρος της επιτροπής για θέματα Ανταγωνισμού του ΕΕΑ κ. Φλωράς. Από την Επιτροπή Ανταγωνισμού συμμετείχαν επίσης η αντιπρόεδρος κ. Μπενετάτου, η γενική διευθύντρια κ. Μάντζου και ο κ. Θέμελης προϊστάμενος στο Τμήμα Προώθησης Πολιτικών Ανταγωνισμού.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Χατζηθεοδοσίου παρουσίασε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού το ΕΕΑ και τους κλάδους τους οποίους εκπροσωπεί καθώς και τις ποικίλες δράσεις που αναπτύσσει προς ενημέρωση των μελών του αλλά και για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους. Ανέδειξε την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει ώστε τα μέλη του ΕΕΑ να γνωρίζουν ξεκάθαρα ποια είναι τα ζητήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Επιτροπής Ανταγωνισμού (Ελεύθερος Ανταγωνισμός) και ποια αυτά που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (Αθέμιτος Ανταγωνισμός). Ενημέρωσε δε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού ότι το ΕΕΑ προτίθεται να συνεργαστεί στενά με την Ανεξάρτητη Αρχή ώστε να ενημερώνονται συστηματικά τα μέλη του για κρίσιμα ζητήματα όπως την διάκριση των καταχρηστικών πρακτικών αλλά και να αυξηθεί η επικοινωνία των Κλάδων που το ΕΕΑ εκπροσωπεί με την Επιτροπή Ανταγωνισμού ώστε να διευκολυνθεί η ενημέρωση της Αρχής για πιθανές καταχρηστικές πρακτικές.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Λιανός καλωσόρισε την πρωτοβουλία του ΕΕΑ και παρουσίασε τις δράσεις της Αρχής για ενημέρωση των φορέων και της Κοινωνίας αναφορικά με το έργο της και με το εύρος της δράσης της. Ο κ. Λιανός ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του κ. Χατζηθεοδοσίου για να συμμετάσχει σε ένα webinar που θα διοργανώσει το ΕΕΑ με στόχο την ενημέρωση των Κλάδων για ζητήματα Ανταγωνισμού.

Στους ακόλουθους συνδέσμους περιλαμβάνονται ο Οδηγός «Μάθετε για εμάς» που περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το δίκαιο του ελεύθερου ανταγωνισμού και την Επιτροπή Ανταγωνισμού https://www.epant.gr/enimerosi/who-what-how-why.html καθώς επίσης και ο Οδηγός για τις Ενώσεις Επιχειρήσεων με χρήσιμες πληροφορίες για το τι επιτρέπεται και τι όχι στα πλαίσια του Δικαίου του Ανταγωνισμού https://www.epant.gr/enimerosi/dimosieyseis/odigoi/item/569-odigos-gia-enoseis-epixeiriseon.html.