«Απονομή επιχειρηματικών βραβείων από το Ε.Ε.Α» Τετάρτη 30/11/2016

23 Νοεμβρίου 2016
Δελτίο Τύπου

 

« Απονομή επιχειρηματικών βραβείων από το Ε.Ε.Α.: Βραβεία Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας»

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών διοργανώνει την εκδήλωση απονομής των «Βραβείων Βιώσιμης – Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 20.00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα Banquet.

Τα «Βραβεία Βιώσιμης – Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» αποτελούν έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των δράσεων που έχει αναλάβει η Διοίκηση του Ε.Ε.Α. για την υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Τα βραβεία θα απονεμηθούν  σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που διακρίθηκαν στον επιχειρηματικό στίβο ώστε να αναδειχθεί ο ρόλος τους σε μια κρίσιμη χρονιά για την ελληνική οικονομία και να επιβραβευτεί η προσπάθεια του ελληνικού επιχειρείν.

Το Ε.Ε.Α. σηματοδοτεί την ανάγκη ευρύτερης στήριξης της υγιούς και δυναμικής ελληνικής επιχειρηματικότητας μέσα από την επιβράβευση προσώπων και δράσεων που λειτούργησαν ως «νησίδες αισιοδοξίας» στις υπάρχουσες ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες. Ως βασικά Κριτήρια Επιλογής των επιχειρήσεων και των προσώπων που θα βραβευθούν τέθηκαν:

• Καινοτομία : Επιχειρηματικές ιδέες που δημιούργησαν καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα ή άνοιξαν νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα στους τομείς εξυπηρέτησης πελατών και την υλοποίηση επιχειρηματικών συμπράξεων

• Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη : Επιχειρηματικές δράσεις που αντιλαμβάνονται το επιχειρείν ως προσφορά στην τοπική και την ευρύτερη κοινωνία, εστιάζοντας στην κοινωνική συνεισφορά, την προστασία του περιβάλλοντος και την προάσπιση των δικαιωμάτων του καταναλωτή

• Δημιουργία θέσεων απασχόλησης : Επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που δημιούργησαν νέες και βιώσιμες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, με σεβασμό στον εργαζόμενο και τις ανάγκες του. Πρακτικές που συνέτειναν στην ορθή εκμετάλλευση των κοινοτικών και εθνικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας

• Εξωστρέφεια : Επιχειρήσεις που δημιούργησαν εθνική «υπεραξία» με τη δραστηριοποίησή τους στις διεθνείς αγορές, είτε αυξάνοντας σημαντικά τις εξαγωγές τους, είτε λειτουργώντας ως «εθνικοί πρωταθλητές» με τις επιδόσεις τους, ιδιαίτερα στη νέα τεχνολογία.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους Υπουργοί, Βουλευτές, Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι Κομμάτων, Επικεφαλής της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, Πρόεδροι Τραπεζών, Επικεφαλής Φορέων, Πρόεδροι και Μέλη Δ.Σ των Επιμελητηρίων της Χώρας.

 

Από το Ε.Ε.Α