tuv-iso-logo tuv-iso-27001-logo

E.Ε.Α.: Εντυπωσιακή η πρώτη επίσημη εκδήλωση του Agora Athens στο Ζάππειο με τέχνη, μόδα και επιχειρηματικότητα

Το καθηλωτικό αποτέλεσμα του συνδυασμού τέχνης, μόδας και επιχειρηματικότητας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι στον εμβληματικό χώρου του Ζαππείου Μεγάρου, όπου την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, διοργανώθηκε με επιτυχία από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών η πρώτη επίσημη εκδήλωση του Agora Athens – του μεγαλύτερου ανοικτού κέντρου εμπορίου της χώρας που εκτείνεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Σε ένα μοναδικό διαδραστικό art & fashion show, ο καλλιτέχνης Ιάσονας Μέγκουλας aka Cacao Rocks δημιούργησε ζωντανά μία εικαστική εγκατάσταση ερμηνεύοντας την ανοιχτή αγορά της πόλης μέσα από την προσωπική του καλλιτεχνική ταυτότητα, ενώ την ίδια στιγμή το περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου φιλοξένησε μία εντυπωσιακή επίδειξη μόδας με δημιουργίες 13 κορυφαίων Ελλήνων σχεδιαστών από την Ελληνική Ένωση Σχεδιαστών Μόδας.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στο Agora Athens, ένα σημαντικό project του Ε.Ε.Α. που στόχο έχει να αναδείξει τις ομορφιές και τη σημαντικότητα μνημείων του εμπορικού ιστορικού κέντρου της Αθήνας, δηλαδή της ευρύτερης περιοχής Πλάκα-Μοναστηράκι, την αύξηση των ξένων επισκεπτών και την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Ευχαρίστησε τον Δήμο Αθηναίων για τη στήριξη στη διοργάνωση της ξεχωριστής εκδήλωσης που στόχος είναι να γίνει θεσμός, ενώ αναφερόμενος στους Έλληνες σχεδιαστές τόνισε: «Με αυτήν μας την πρωτοβουλία θέλουμε να δώσουμε μία ώθηση σε ελληνικές εταιρίες του χώρου, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο κλάδος έχει τεράστιες δυνατότητες, οι οποίες αξίζει να αναδειχθούν. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που στηρίζουμε την εξωστρέφεια του ελληνικού επιχειρείν. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε γιατί αποτελεί έναν από τους βασικότερους μοχλούς ανάπτυξης».

Στην εκδήλωση παρέστησαν πλήθος μελών της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Α., ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας, εκπρόσωποι της μόδας, καθώς και φορέων επιχειρηματικότητας και σωματείων.

Συγκεκριμένα από το Ε.Ε.Α. έδωσαν το “παρών” οι Αντιπρόεδροι Νίκος Γρέντζελος, Νίκος Κογιουμτσής και Ηλίας Μάνδρος, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Γιώργος Ζηκόπουλος, το μέλος της Δ.Ε. και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της “Αρωγός Συμβουλευτική Αναπτυξιακή Αστική Εταιρία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ΕΕΑ” και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. κ. Δημήτρης Βαρδακώστας, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Σπύρος Δαμιανός, Βασίλης Καρναχωρίτης, Χρήστος Κοντούρης, Χρήστος Κούκλαρης, Γιώργος Παϊκόπουλος, Νίκος Παναγιωτάκης.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. και υπεύθυνος του project, Νίκος Κογιουμτσής, μίλησε για την εξέλιξη του έργου, στο οποίο μέχρι στιγμής έχουν γίνει, όπως είπε, αρκετά βήματα στην κατεύθυνση των συνεργειών εκ μέρους των έως τώρα 250 επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής με στόχο να αυξηθούν στις 800 και πλέον, από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, στο άμεσο μέλλον. Επισήμανε ότι με τη στήριξη και χρηματοδότηση του Ε.Ε.Α. και του Δήμου Αθηναίων έχει δημιουργηθεί μία ψηφιακή πλατφόρμα, έχει οριοθετηθεί ηλεκτρονικά αλλά και φυσικά με καλαίσθητες πινακίδες η περιοχή, παραχωρείται στον επισκέπτη της περιοχής ελεύθερο wifi, ενώ έχει δοθεί σε αρκετές επιχειρήσεις η δυνατότητα εικονικής περιήγησης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. Γιώργος Καββαθάς, σε έναν σύντομο χαιρετισμό, προέτρεψε όλους να ακολουθήσουν το μότο «ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά», υπογραμμίζοντας ότι «το κάθε ευρώ επιστρέφει στη χώρα, συμβάλλει στην οικονομία, στην κοινωνική συνοχή, στις θέσεις εργασίας».

Τέλος, η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Σχεδιαστών Μόδας Ορσαλία Παρθένη έκανε λόγο για μία «γιορτή για τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα» της Αθήνας και κατ’ επέκταση της χώρας και του πολιτισμού μας, τόνισε τη σημασία του επιμελητηριακού θεσμού ως συμμάχου της επιχειρηματικότητας και σημείωσε πόσο σημαντικό είναι να γνωρίσει η νέα γενιά αυτή την ιστορική, πρώτη αγορά της Αθήνας και συνάμα τη δημιουργικότητα των Ελλήνων σχεδιαστών που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Οι σχεδιαστές μόδας που συμμετείχαν είναι οι ακόλουθοι:

Σωτήρης Γεωργίου

Γιώργος Ελευθεριάδης

Ντενίζ Ελευθερίου

Βασίλης Ζούλιας

Λιάνα Καμπά

Ιωάννα Κουρμπέλα

Χαρά Λεμπέση

Άγγελος Μπράτης

Δημήτρης Ντάσιος

Δημήτρης Πέτρου

Maison Faliakos

Kathy – Heyndels

Orsalia Parthenis

To event παρουσίασε η Μίνα Μπιράκου.

Τη Δημιουργική Ιδέα, Επικοινωνία και Παραγωγή ανέλαβε η Newness Agency.