Επίσκεψη της Όλγας Κεφαλογιάννη στο Ε.Ε.Α.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών επισκέφθηκε τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2019 –λίγες ώρες πριν από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών- η υποψήφια πλέον βουλευτής  Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στη διάρκεια της συνάντησης και του ευρύ και εποικοδομητικού διαλόγου ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου, και εκπρόσωποι φορέων, ανέδειξαν τα φλέγοντα για τους επαγγελματίες – μικρομεσαίους επιχειρηματίες ζητήματα – υπερφορολόγηση, ασφαλιστικές εισφορές, ρευστότητα, ασφάλεια, παρεμπόριο – ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη αναγνώρισης στην πράξη από την Πολιτεία του θεσμικού και ουσιαστικού ρόλου των Επιμελητηρίων ως συμβούλων και συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Η κ. Κεφαλογιάννη τάχθηκε σθεναρά υπέρ της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας ενός φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος, μέσω της μείωσης της φορολογίας, ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, του εξορθολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών και άλλων κινήτρων.

Δήλωσε ιδιαίτερα θετική στη συνεργασία με τα Επιμελητήρια για την καταγραφή των προβλημάτων και την επεξεργασία – προώθηση των βέλτιστων δυνατών λύσεων με στόχο την ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές προς την εφορία, διατύπωσε τη θέση της ΝΔ για διατήρηση της ρύθμισης και βελτίωση των κριτηρίων υπαγωγής, ώστε να δοθεί πραγματική ανάσα σε πολίτες και επαγγελματίες – επιχειρηματίες που το έχουν ανάγκη και όχι σε στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Δίνοντας έμφαση στο θέμα της ασφάλειας, η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι το δόγμα της επόμενης κυβέρνησης πρέπει να είναι «ασφάλεια για όλους». Εστίασε στο ζήτημα της ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας και το πλήγμα που δέχονται οι επαγγελματίες από τα συνεχή περιστατικά βανδαλισμού, αλλά και στο μείζον θέμα του παρεμπορίου.

Η κ. Κεφαλογιάννη έκανε ακόμη ειδική αναφορά στο ζήτημα των γυναικών και την ανάγκη ισχυρότερης παρουσίας τους σε όλους τους τομείς, συγχαίροντας το ΕΕΑ για τις πρωτοβουλίες στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

 

Στη συνάντηση παρέστησαν τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΕΑ, Ν. Γρέντζελος, Α’ Αντιπρόεδρος, Ν. Κογιουμτσής, Β΄Αντιπρόεδρος, Ηλ. Μάνδρος, Γ’ Αντιπρόεδρος, Δ. Γαβαλάκης, Γενικός Γραμματέας, Π. Παντελής, Οικονομικός Επόπτης, Γ. Ζηκόπουλος, Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, και τα μέλη του Δ.Σ., Δ. Βαρδακώστας, Κλ. Δημαρχιάδης, Δ. Θεοδωρόπουλος, Ν. Παναγιωτάκης. Μετείχαν ακόμη η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας (Ο.Σ.Ε.Δ.Α.Ε.) και μέλος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΕΑ Λ. Τσικούρη, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης Κεντρικού Τομέα Περιφέρειας Αττικής Ν. Πουλιάσης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης Νοτίου Τομέα Γ. Τρίμης, ενώ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Β. Ντούμας και Στρ. Μαυροειδάκος αντίστοιχα, καθώς λίγη ώρα πριν από την επίσκεψη της κ. Κεφαλογιάννη στο Ε.Ε.Α., είχαν συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στο κτίριο, η κ. Κεφαλογιάννη ξεναγήθηκε στους χώρους του Επιμελητηρίου από τον κ. Χατζηθεοδοσίου και συνομίλησε με εργαζόμενους.