Γ. Χατζηθεοδοσίου στο Open: Να υπαχθούν στα μέτρα όλες οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί

Με θέμα την διεύρυνση της λίστας των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τα μέτρα περιορισμού της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, λόγω κορονοϊού, πραγματοποιήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN», στις 25 Μαρτίου 2020,  διάλογος μεταξύ του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων – Βιομηχανία και Εμπόριο, κ. Νικόλαο Παπαθανάση.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ζήτησε να υπάρξουν κριτήρια πραγματικής μείωσης του τζίρου και των εσόδων των επιχειρήσεων και να ισχύσουν οριζόντια μέτρα, ώστε να μην αδικηθεί καμία επιχείρηση και κανένας εργαζόμενος. Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπάρχουν κλάδοι που βρίσκονται εκτός λίστας πληττομένων ΚΑΔ, αλλά έχουν μηδενικό τζίρο γιατί δεν μπορούν να δουλέψουν καθώς εξαρτώνται από υπηρεσίες και κλάδους που δεν λειτουργούν.

Ο κ. Παπαθανάσης απάντησε ότι η κυβέρνηση μελετάει όλα τα στοιχεία και προσαρμόζει αναλόγως τα μέτρα, διευρύνοντας τους ΚΑΔ των επιχειρήσεων που υπάγονται τον χαρακτηρισμό των πληττομένων. Διαβεβαίωσε δε ότι κανένας επιχειρηματίας και εργαζόμενος που θα πληγεί από την πανδημία δεν πρόκειται να αδικηθεί και να μείνει αβοήθητος.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την τοποθέτηση του Προέδρου του Ε.Ε.Α. :

 

 

 

Β