Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ3 για την ασφάλιση στις επιχειρήσεις

Για την αξία της ασφάλισης για τις επιχειρήσεις, αλλά και τους ιδιώτες μίλησε, τη Δευτέρα 20/01/2020, στην ΕΡΤ3, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, λίγη ώρα πριν από την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, με το ίδιο θέμα, που διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη το Ε.Ε.Α., η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος.

Παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία που καταδεικνύουν τα χαμηλά επίπεδα διείσδυσης της ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα μας, ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε, στη συνέντευξή του στην εκπομπή «ΣΥΝ» και την Σύνθια Σάπικα, ότι η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα ανέρχεται στο 2,1% ΑΕΠ, με το αντίστοιχο ποσοστό στην  Ευρώπη να είναι 7,5% του ΑΕΠ. Επιπλέον, οι Έλληνες δαπανούν, κατά μέσο όρο, 377 ευρώ ετησίως για ιδιωτική ασφάλιση την ώρα που το αντίστοιχο ποσό για τους Ευρωπαίους ανέρχεται σε 1.200 ευρώ.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε την ανάγκη να πειστούν επιχειρηματίες και επαγγελματίες για τα σημαντικά οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης, αναφερόμενος σε δύο πρόσφατα παραδείγματα, αυτά των πυρκαγιών στο Μάτι και της κατάρρευσης της Thomas Cook, όπου στην πρώτη περίπτωση ήταν ασφαλισμένο μόλις το 15% των οικιών και στη δεύτερη περίπτωση μόλις δύο ελληνικές επιχειρήσεις.

«Η ασφάλιση, που είναι προνόμιο των φτωχών, σου δίνει τη δυνατότητα να προστατεύσεις την επιχείρησή σου, το σπίτι σου, την υγεία σου, χωρίς να χρειαστεί να καταστραφείς οικονομικά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

 

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: