ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΚΡΟΥΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Α. ΚΑΘΩΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

Γ. Χατζηθεοδοσίου στο Mega: «Θετική η συμφωνία αλλά τώρα είναι η στιγμή που χρειάζονται στήριξη επιχειρήσεις και εργαζόμενοι»

 

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της επιχειρηματικότητας. Όπως εξήγησε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, μπορεί να είναι μία θετική συμφωνία που θα βοηθήσει στη μελλοντική ανάκαμψη της οικονομίας όμως επειδή θα εφαρμοστεί σε περίπου ένα χρόνο από τώρα, πρέπει η κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. προχώρησε στην εκτίμηση ότι εξαιτίας της μείωσης του τζίρου τους περίπου 100.000 επιχειρήσεις κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο, κάτι που θα πλήξει και την απασχόληση, ενώ εκτίμησε ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 10%. Παράλληλα ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέδειξε και το πρόβλημα με την προκαταβολή φόρου με την οποία κινδυνεύουν να χρεωθούν οι επιχειρήσεις και ζήτησε να δοθεί παράταση από την κυβέρνηση για τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις επιχειρήσεων και επαγγελματιών. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα δίλλημα. Ή στηρίζει άμεσα επιχειρήσεις και εργαζόμενους ή οδηγεί την κατάσταση σε αύξηση λουκέτων και ποσοστού ανεργίας.

Τέλος, μεταξύ των προτάσεων που έχει καταθέσει το Ε.Ε.Α. για την τόνωση της επιχειρηματικότητας, ο κ. Χατζηθεοδοσίου εστίασε στην ανάγκη επιδότησης της εργασίας, στην άμεση ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και εξήγησε το πως η κατανάλωση εξαρτάται και από τα εισοδήματα των εργαζομένων.

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη του Προέδρου του E.E.A.: