Γ. Χατζηθεοδοσίου στο OPEN: Πολλές επιχειρήσεις δεν θα ξανανοίξουν

Για την αδυναμία μεγάλου μέρους των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επιχειρήσεων να επιβιώσουν, μετά και από το δεύτερο lockdown, αν δεν ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τη Φαίη Μαυραγάνη, το Σάββατο 7/11/2020.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι τόσο οι αυτοαπασχολούμενοι όσοι και πολλές μικρές επιχειρήσεις μένουν εκτός παρεμβάσεων στήριξης, μεταξύ των οποίων και τα Προγράμματα των Περιφερειών για την ενίσχυση της ρευστότητας. Αν συνυπολογίσει κάποιος ότι πρόκειται για επιχειρήσεις που πασχίζουν να σταθούν όρθιες μετά από μία δεκαετή οικονομική κρίση στην χώρα, το πρώτο lockdown και τη μείωση του τζίρου τους πάνω από 50% λόγω της πανδημίας, και το δεύτερο τώρα lockdown, τότε ευλόγως συνάγεται το συμπέρασμα -όπως καταδεικνύουν και έρευνες- ότι χιλιάδες εξ αυτών δεν θα καταφέρουν να ξανανοίξουν, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε και στην ανταπόκριση που βρίσκει το κάλεσμα του Ε.Ε.Α. προς επιχειρήσεις για τη στήριξη των πληγέντων από την πρωτόγνωρη κακοκαιρία «Ιανός» στην Καρδίτσα, καλώντας και άλλες επιχειρήσεις να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: