Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΪ: Αδύνατη η αποπληρωμή των συσσωρευμένων οφειλών – Μοναδική λύση το «κούρεμα»

Με τις οφειλές να συσσωρεύονται ολοένα και περισσότερο, αλλά τις επιχειρήσεις να αδυνατούν να τις αποπληρώσουν, ακόμη κι αν ανοίξουν, το «κούρεμα» αποτελεί πλέον μονόδρομο, όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα»με τον Γιώργο Αυτιά στον ΣΚΑΪ, στις 29/11/2020.

Με αφορμή την επικείμενη άρση του lockdown και το ενδεχόμενο να μην ανοίξει η εστίαση, ο κ. Χατζηθεοδοσίου εξήγησε ότι δεν συμφέρει τις επιχειρήσεις, με τα έξοδα που καλούνται να καλύψουν, η λύση του «ακορντεόν» -δηλαδή να ανοίξουν για τις δυο εβδομάδες των εορτών και να κλείσουν αμέσως μετά.

Με τον τζίρο των επιχειρήσεων του κλάδου να έχει μειωθεί πάνω από 70% σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. εκτίμησε ότι πάνω από το 1/3 των επιχειρήσεων της εστίασης δεν θα ξανανοίξει καθόλου.

Σε ό,τι αφορά την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε πως η μεγάλη ανταπόκριση που βρίσκει, καθώς σε 4 μόλις ημέρες έκαναν αίτηση 350.000 επιχειρήσεις, καταδεικνύει την τεράστια ανάγκη για ενίσχυση της ρευστότητας.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. αναφέρθηκε και στην αλλαγή του τρόπου αγορών, λόγω lockdown και πανδημίας, σημειώνοντας ότι μεγάλο μέρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν ήταν έτοιμες γι’ αυτό, δεν έχουν εκσυγχρονιστεί και δεν ωφελούνται από το ηλεκτρονικό εμπόριο, σε αντίθεση με τις μεγάλες επιχειρήσεις.

 

Δείτε το βίντεο: