Γ. Χατζηθεοδοσίου στον ΣΚΑΪ: Ψωνίζουμε με ασφάλεια, ψωνίζουμε από τις τοπικές επιχειρήσεις

Ιδιαίτερα θετική χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου την απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, αποδίδοντάς την αφενός στο γεγονός ότι πλέον τα οικονομικά της κυβέρνησης δεν αντέχουν περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων και αφετέρου στην κόπωση της κοινωνίας από το παρατεταμένο lockdown.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, με τον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο, ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι εδώ και μήνες η αγορά ζητούσε να ανοίξει και όπως φάνηκε τον τελευταίο μήνα, που το λιανεμπόριο ήταν κλειστό, δεν ήταν αυτό υπεύθυνο για τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. τόνισε την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας και δήλωσε υπέρ της διενέργειας rapid test στους υπαλλήλους των καταστημάτων, με την προϋπόθεση ότι δεν θα επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις ή οι εργαζόμενοι το κόστος.

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι θα μιλήσουμε ξανά για κλείσιμο», ανέφερε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, υπογραμμίζοντας ότι το άνοιξε – κλείσε («ακορντέον») έκανε τεράστια ζημιά στην οικονομία.

Το σύνθημα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α., πρέπει να είναι “Ψωνίζουμε με ασφάλεια” και “Ψωνίζουμε από τις τοπικές επιχειρήσεις”.

Ερωτηθείς σχετικά με το άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων, ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε πως υπάρχουν ερωτήματα για κλάδους που δεν έχουν ανοίξει, αναφερόμενος ειδικά στα πρακτορεία ΟΠΑΠ και τις σχολές οδηγών.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την εστίαση εκτίμησε ότι θα επαναλειτουργήσει, σε εξωτερικούς χώρους, μέχρι τις 20 Απριλίου, δεδομένου του ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαϊου και της  προετοιμασίας που χρειάζεται να προηγηθεί.

Δείτε το βίντεο: