Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ στους ραδιοσταθμούς Real και 247 για τα μέτρα

Την εκτίμησή του για τα μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη από το Ζάππειο ο Πρωθυπουργός διατύπωσε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνεντεύξεις του στον Real FM και στο Ραδιόφωνο 247, την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου χαρακτήρισε θετικά τα μέτρα, διαβλέποντας ότι θα ανακουφίσουν τα νοικοκυριά και θα τονώσουν την αγορά, η οποία εδώ και χρόνια ζητούσε την υιοθέτηση κάποιων εξ αυτών όπως η μείωση του ΦΠΑ.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ επισήμανε, ωστόσο, παράλληλα, την απουσία μέτρων στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που επλήγησαν βαρύτατα από την κρίση, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη μείωσης της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών.

Σημείωσε, επίσης, ότι μεγάλο μέρος των μέτρων που ανακοινώθηκαν αφορούν στο 2020, μετά δηλαδή από τις εθνικές εκλογές και τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Συνεκτιμώντας τα παραπάνω ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε ότι τα μέτρα βοηθούν, αλλά δεν αρκούν για να έρθει η επόμενη μέρα στην οικονομία. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, όπως είπε, είναι η επεξεργασία και εφαρμογή ενός αναπτυξιακού σχεδίου με τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων.

Ακούστε τη συνέντευξη στον Real FM

Ακούστε τη συνέντευξη στο Ραδιόφωνο 247