Γ. Χατζηθεοδοσίου: Τα προβλήματα των επιχειρήσεων δεν τελειώνουν, μακρύς ακόμη ο δρόμος

Για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, 3 εβδομάδες μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Bluesky και την εκπομπή «Αντιπαραθέσεις» με τον Κώστα Χαρδαβέλλα, στις 25/4/2021.

Έχοντας επισκεφθεί σε αυτό το διάστημα τις τοπικές αγορές περισσότερων από 20 Δήμων, μαζί με τους Δημάρχους, και έχοντας συνομιλήσει με εκατοντάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ότι η κίνηση είναι υποτονική, με τον εμπορικό κόσμο να ευελπιστεί ότι η εικόνα θα βελτιωθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και μετά την επαναλειτουργία της εστίασης στις 3 Μαΐου.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. απέδωσε τη χαμηλή αγοραστική κίνηση στον φόβο που υπάρχει λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων, την έλλειψη χρημάτων αλλά και την ανασφάλεια για το αύριο, εκτιμώντας ότι θα χρειαστεί χρόνος για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και πώς τα προβλήματα των επιχειρήσεων είναι ακόμη στην αρχή.

Επισήμανε για ακόμη μία φορά το μεγάλο πλήγμα που έχουν δεχθεί οι κλάδοι ένδυσης και υπόδησης και την ανάγκη να υπάρξει ένα ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσής τους με κεφάλαια κίνησης.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. εξήγησε ότι οι επιχειρήσεις θα ανοίξουν στις 3 Μαΐου, χωρίς να έχουν ακόμη δοθεί τα κεφάλαια που εξαγγέλθηκαν, και με μεγάλο μέρος εξ αυτών να μην έχει τη δυνατότητα να αντέξει, χωρίς στήριξη, ενώ θολό είναι ακόμη το τοπίο και για τον τουρισμό.

Δείτε το βίντεο: