Κογιουμτσής: Φόροι και περικοπές «ροκανίζουν» τις εκπτώσεις

Συνέντευξη του Β' Αντιπροέδρου του ΕΕΑ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Υποτονική είναι, σύμφωνα με τις μέχρι πρόσφατα ενδείξεις, η κίνηση στην αγορά στην περίοδο των εκπτώσεων, όπως δήλωσε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Οικονομικός Επόπτης της ΕΣΕΕ, κ. Νίκος Κογιουμτσής, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018.
«Οι προσλαμβάνουσες από την Αθήνα και από τους άλλους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας είναι ότι η κίνηση είναι υποτονική και φαίνεται ότι θα έχουμε πάλι ένα αρνητικό πρόσημο σε σχέση με πέρυσι», ανέφερε ο κ. Κογιουμτσής, σημειώνοντας ότι πέρυσι συγκριτικά με πρόπερσι είχε καταγραφεί μεσοσταθμικά περίπου 12% πτώση.
«Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος», σχολίασε ο κ. Κογιουμτσής, αποδίδοντας την εικόνα που παρατηρείται στην αγορά αφενός στις «περικοπές μισθών και συντάξεων που έχουν μειώσει κατά πολύ το διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα» και αφετέρου στην υπερφορολόγηση, που «φτάνει μεσοσταθμικά σε μία επιχείρηση το 65%», κάνοντας δυσβάσταχτη την κατάσταση για τους επιχειρηματίες.
Όπως επισήμανε, τα δεδομένα αυτά οδηγούν «είτε στη φοροδιαφυγή, που είναι κατακριτέ¨α, είτε στην επιχειρηματική μετανάστευση στα όμορα κράτη, είτε στο κλείσιμο επιχειρήσεων».
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ: