Για την απόφαση Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε συνταγματικό το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές μίλησε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ κ. Νίκος Κογιουμτσής στον ραδιοσταθμό news247 στους 88,6.

Ο κ. Κογιουμτσής επισήμανε πως μόνο οι 8 παραγωγικές Κυριακές τον χρόνο βοήθησαν και βοηθούν την αγορά, εξηγώντας πώς πρόκειται για τις Κυριακές στις ενδιάμεσες και τακτικές εκπτώσεις, προ των Χριστουγέννων και των Βαΐων.

«Όλες οι άλλες Κυριακές στην πράξη δεν βοήθησαν. Πολλοί εκ των καταστηματαρχών δεν άνοιξαν ή όταν άνοιξαν είδαν ότι έσοδά τους ήταν λιγότερα από τα έξοδά τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κογιουμτσής μίλησε για νόμο που πέρασε πριν δύο χρόνια υπό την πίεση των θεσμών και προβλέπει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σε 8 τουριστικές περιοχές από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο, προαιρετικά.

«Δεν μπορώ να πω ότι ο Άγιος Παντελεήμονας, τα Πατήσια, το Παγκράτι είναι τουριστική περιοχή. Αν θέλουμε να σοβαρευτούμε, να κάτσουμε να ορίσουμε τουριστικές ζώνες στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα», ανέφερε ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ, τονίζοντας την ανάγκη ενός συνολικού σχεδιασμού.

Ο κ. Κογιουμτσής επανέλαβε τη θέση των εμπόρων υπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων «μόνο τις 8 παραγωγικές Κυριακές». «Όλες τις άλλες Κυριακές τα καταστήματα να είναι κλειστά γιατί πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι σκαλοπάτι για να ανοίξουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές σε όλη την Ελλάδα όλο τον χρόνο. Με αυτή τη λογική λέμε όχι αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη