Ν. Κογιουμτσής στην ΕΡΤ1: Αρνητικό πρόσημο στις θερινές εκπτώσεις

Το μειωμένο διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα είχε αντίκτυπο και στις φετινές θερινές εκπτώσεις, οι οποίες έκλεισαν – όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΣΕΕ και τους εμπορικούς συλλόγους – με αρνητικό πρόσημο συγκριτικά με πέρυσι, όπως επισήμανε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στην εκπομπή «καλοκαιρινή ενημέρωση» στην ΕΡΤ1 την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο κ. Κογιουμτσής σημείωσε ότι την ίδια ώρα καταγράφεται μία αύξηση της τάξης του 7% στον τζίρο των πολυκαταστημάτων και των πολυχώρων.

Με αφορμή τις προσφορές που ακολουθούν ή προηγούνται των εκπτωτικών περιόδων καθώς και τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, επανέλαβε τη θέση του εμπορικού κόσμου για εξυγίανση του σχετικού πλαισίου υπέρ των καταναλωτών αλλά και των επιχειρηματιών.

Τόνισε, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κινηθεί με γρήγορους βηματισμούς στην υλοποίηση των εξαγγελιών, ώστε το θετικό κλίμα να μετουσιωθεί και σε πράξεις για την ανάκαμψη της οικονομίας.

 

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: