Ν. Κογιουμτσής στο Bluesky: Χωρίς ρευστότητα, οι επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν

Το μείζον πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά υπογραμμίζει ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Bluesky και την εκπομπή «Αντιπαραθέσεις» με τον Κώστα Χαρδαβέλλα.

Ο κ. Κογιουμτσής τονίζει ότι το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας είναι αποκομμένο από τη χρηματοδότηση, επικαλούμενος και πρόσφατη αναφορά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με τον οποίο οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις χρηματοδοτήθηκαν από τις τράπεζες με μόλις 3 δισ. ευρώ, τη στιγμή, σημειώνει ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α., που «το τραπεζικό σύστημα μπορούσε να διοχετεύσει πάνω από 16 δισ. ευρώ όπως μας είχε πει ο Πρωθυπουργός τον Μάιο του 2020».

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ε.Α., τα χρέη που έχουν συσσωρευθεί από πέρυσι φτάνουν τα 5,9 δισ. ευρώ, και είναι αδύνατο να αποπληρωθούν από τις επιχειρήσεις όταν αυτό θα ζητηθεί, παράλληλα με την κάλυψη των τρεχουσών υποχρεώσεων. Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει, είναι μονόδρομος το κούρεμα των οφειλών και η ένταξη του υπολοίπου σε ρύθμιση 120 δόσεων, προκειμένου και οι επιχειρήσεις να πάρουν ανάσα επιβίωσης και χρήματα να μπουν στον κρατικό κορβανά.

Δείτε το βίντεο: