Ν. Κογιουμτσής στο Bluesky: Επιχορηγήσεις και «κούρεμα» χρεών για να σωθούν επιχειρήσεις

Για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Bluesky και την εκπομπή «Αντιπαραθέσεις» με τον Κώστα Χαρδαβέλλα (13/02/2021).

Ο κ. Κογιουμτσής επισήμανε ότι το ιδιωτικό χρέος ξεπερνάει τα 220 δισ., ενώ συνολικά τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς δημόσιο και ιδιώτες ανέρχονται σε πάνω από 600 δισ. ευρώ, θυμίζοντας πως το ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί κατά 1/4 λόγω των μνημονίων και της κρίσης που έφερε η πανδημία.

«Μετά τον κορονοϊό θα αντιμετωπίσουμε τον οικονομικό ιό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α., επαναλαμβάνοντας ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν επαρκούν και ότι χρειάζονται επιδοτήσεις και όχι δάνεια, αλλά και κούρεμα χρεών για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν απέναντι στο βουνό υποχρεώσεων που συσσωρεύονται συνεχώς.

Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας των εμβολιασμών στην Ελλάδα αλλά και ευρωπαϊκά για να διασωθεί ο τουρισμός, που αντιπροσωπεύει το 25% του ΑΕΠ της χώρας μας.

Δείτε το βίντεο: