Ν. Κογιουμτσής στο Bluesky για λιανεμπόριο: Ένδυση, υπόδηση και τουριστικά εμπορικά καταστήματα χρειάζονται στήριξη

Για την εμπορική κίνηση στην περιοχή της Πλάκας και του Μοναστηρακίου, μετά και από το άνοιγμα του τουρισμού, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Bluesky ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής, την Παρασκευή 14/5/2021.

Ο κ. Κογιουμτσής, ο οποίος είναι και πρόεδρος των καταστηματαρχών της περιοχής, ανέφερε ότι παρά την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου το 70% των καταστημάτων στην Πλάκα δεν είχαν ανοίξει, καθώς βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην τουριστική κίνηση.

Σταδιακά, ωστόσο, ανοίγουν πλέον, μετά τις 14 Μαΐου, αναμένοντας και την αύξηση της ροής των τουριστών.

Αναφερόμενος στον ένα μήνα επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου ο κ. Κογιουμτσής επισήμανε ότι παρά τις γενναίες εκπτώσεις, ο τζίρος δεν ήταν ο προσδοκώμενος. Τόνισε ότι ο εμπορικός κόσμος και ιδιαίτερα οι κλάδοι ένδυσης και υπόδησης, καθώς και τα τουριστικά εμπορικά καταστήματα, χρειάζονται και τη βοήθεια της Πολιτείας μέσω ενός προγράμματος ΕΣΠΑ, αντίστοιχου της εστίασης, το οποίο θα τους δώσει σημαντική ανάσα και τη δυνατότητα επανεκκίνησης δεδομένης της ζημίας που έχουν υποστεί λόγω του αδιάθετου εμπορεύματος της προηγούμενης σεζόν.

Δείτε το βίντεο: