Ν. Κογιουμτσής στο Bluesky: Παταγώδης η αποτυχία του click away

Για παταγώδη αποτυχία του «click away» μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Bluesky και την εκπομπή «Αντιπαραθέσεις» με τον Κώστα Χαρδαβέλα, την Κυριακή 13/12/2020.

Ο κ. Κογιουμτσής επισήμανε ότι πρόκειται για ένα μέτρο, το οποίο δεν έχει δοκιμαστεί και για το οποίο δεν ρωτήθηκε ο επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμος, εκτιμώντας ότι δεν θα αποδώσει  ούτε στην υγειονομική ούτε στην οικονομική του διάσταση.

Όπως εξήγησε, μόλις το 15% των επιχειρήσεων διαθέτουν e-shop και μπορούν να εφαρμόσουν το click away. Για τον λόγο αυτό, ο εμπορικός κόσμος πρότεινε να ανοίξουν όλα τα μικρά και πολύ μικρά καταστήματα και να εισέρχεται ένας πελάτης, κάθε φορά, στο μαγαζί, υπενθυμίζοντας ότι πριν το δεύτερο lockdown τηρούνταν όλα τα μέτρα προστασίας και δεν υπήρχε διασπορά σε αυτούς τους χώρους.

Με τον χριστουγεννιάτικο τζίρο, ο οποίος για πολλές επιχειρήσεις αποτελεί το 30% του ετήσιου τζίρου, να χάνεται πλέον, και τις υποχρεώσεις να συσσωρεύονται ολοένα και περισσότερο, ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. επισήμανε πως η μόνη λύση είναι το «κούρεμα» των οφειλών που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και η αύξηση, πάνω από 50%, του ποσού που χορηγείται μέσω των Επιστρεπτέων Προκαταβολών, και δεν θα επιστρέφεται, αλλά θα αποτελεί επιδότηση.

Δείτε το βίντεο: