Ν. Κογιουμτσής στο Kontra: Στο ναδίρ ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων τουριστικού ενδιαφέροντος-Να ενταχθούν στα μέτρα για τον τουρισμό

Τη δραματική πτώση τζίρου για τα εμπορικά καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος, στην αγορά Πλάκας – Μοναστηρακίου, υπογράμμισε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ αλλά και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Νίκος Κογιουμτσής, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020.

Όπως κατέδειξε και πρόσφατη έρευνα του ΕΣΑ, τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στην Παραδοσιακή τουριστική αγορά της Πλάκας, ενώ επαναλειτούργησαν από τη Δευτέρα 11 Μαΐου, παρουσιάζουν σχεδόν μηδενικό τζίρο λόγω πραγματικής έλλειψης πελατείας, καθώς στηρίζονται αποκλειστικά στον εισερχόμενο τουρισμό που έως σήμερα είναι ανύπαρκτος.

Για τη στήριξη των καταστημάτων τουριστικού ενδιαφέροντος, το Ε.Ε.Α. έχει ζητήσει να αντιμετωπιστούν ως αμιγώς τουριστικές επιχειρήσεις και να ενισχυθούν με τα ειδικά μέτρα στήριξης,  ώστε να παραμείνουν σε λειτουργία το 2021 με την προσδοκία μίας δυναμικής επανόδου του τουριστικού ρεύματος. Μεταξύ των μέτρων αυτών είναι η μείωση του ενοικίου κατά 40%, με παράλληλες φοροελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς και η αναστολή ακόμη 60 ημερών για τις επιταγές.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: