Ν. Κογιουμτσής στο Kontra: «Μαύρη» εικόνα στην αγορά

Για την «μαύρη» κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, παρά την Black Friday, μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra στις 29/11/2020.

Ο κ. Κογιουμτσής επισήμανε πως μόνο το 15% των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα, γεγονός που καταδεικνύει πως το μεγαλύτερο μέρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν ωφελείται από το θεσμό αυτό.

Οι μικρομεσαίες, λοιπόν, επιχειρήσεις, λαβωμένες ήδη από το πρώτο lockdown και τον μειωμένο κατά τουλάχιστον 50% τζίρο τους, προσπαθούν, εν μέσω του δεύτερου lockdown να πάρουν κάποιες «ανάσες» μόνο από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, καθώς  όλα τα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία δεν φτάνουν στη μεσαία και τη μικρή επιχείρηση, όπως εξήγησε ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α.

Ακόμη όμως και τα ποσά που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή είναι μικρά και δεν επαρκούν για να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες αλλά και τις ολοένα και αυξανόμενες υποχρεώσεις που συσσωρεύονται, σημείωσε ο κ. Κογιουμτσής, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται να αυξηθεί το μη επιστρεπτέο ποσοστό αλλά και να εξεταστεί ενδεχόμενο «κούρεμα» χρεών, παράλληλα με τη στήριξη των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Δείτε το βίντεο: