Ν. Κογιουμτσής στο Kontra: Να παταχθεί η μικροεγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας

Στην έμφαση που πρέπει να δοθεί στην πάταξη του μικροεγκλήματος στο κέντρο της Αθήνας, δεδομένων των επιπτώσεών του και στην επιχειρηματικότητα, αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, στις 10/02/2020.

Με αφορμή την ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας, ο κ. Κογιουμτσής εστιάζει στο μείζον ζήτημα της παραβατικότητας στην περιοχή, αλλά και ευρύτερα στο ιστορικό – εμπορικό κέντρο της Αθήνας, αναφερόμενος κυρίως στις μικροκλοπές που εξακολουθούν να σημειώνονται, με θύματα και τουρίστες, πλήττοντας τον εικόνα της πόλης αλλά και τα έσοδα των επιχειρήσεων που βρίσκονται στην περιοχή.

Σε ό,τι αφορά εν γένει την επιχειρηματικότητα στην Αττική, και με βάση τα στοιχεία εγγραφών – διαγραφών επιχειρήσεων στο Ε.Ε.Α., επισημαίνει ότι το ισοζύγιο είναι θετικό, ενώ καταγράφεται αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο πεδίο του real estate.

Ο κ. Κογιουμτσής υπογραμμίζει για ακόμη μία φορά τα μεγάλα «βάρη» που καλούνται να σηκώσουν οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και εν όψει της συζήτησης για τον νέο πτωχευτικό κώδικα, σημειώνει ότι τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια ανέρχονται σε περίπου 40 δισ., εκ των οποίων τα 12 δισ. εκτιμάται ότι θα εξυγιανθούν με το σχέδιο Ηρακλής. Βαρύνουσας σημασίας είναι, ακόμη, όπως επισημαίνει, το γεγονός ότι χιλιάδες έμποροι και επιχειρηματίες έχουν βάλει ενέχυρο την πρώτη τους κατοικία και κινδυνεύουν να βρεθούν απροστάτευτοι.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: