Ν. Κογιουμτσής στο Kontra: Ο εορταστικός τζίρος δεν ξεπερνά το 10% – 15% του περσινού

Στην, κατά πολύ, περιορισμένη συνεισφορά του «click away» στον τζίρο των επιχειρήσεων που κατάφεραν να το εφαρμόσουν, αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra (26/12/2020).

Ο κ. Κογιουμτσής επισήμανε ότι μπορεί, όπως ανέφερε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ν. Παπαθανάσης, οι επιχειρήσεις που είχαν ηλεκτρονική παρουσία να έκαναν το 35% του περσινού τους τζίρου, όμως το υπόλοιπο 85% των επιχειρήσεων, κυρίως μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, χωρίς eshop, δεν είχαν τη δυνατότητα εφαρμογής του «click away». Ως εκ τούτου, για το σύνολο των επιχειρήσεων ο τζίρος εκτιμάται ότι δεν θα υπερβαίνει το 10% – 15% του περσινού.

«Ήταν ένα μέτρο επικουρικό το οποίο ήρθε να βοηθήσει τις κλειστές επιχειρήσεις αλλά τελικά βοήθησε πολύ λίγους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α., σημειώνοντας ότι ο εμπορικός κόσμος ανέμενε την εορταστική αυτή περίοδο στη διάρκεια της οποίας κάνει το 30% – 40% του ετήσιου τζίρου του, ενώ δεν ξέρει ακόμη πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα.

Εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης στο 50% του ποσού που θα επιστραφεί για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές 1,2 και 3, κάτι που είχε ζητήσει και το Ε.Ε.Α.

Παράλληλα, ο κ. Κογιουμτσής επανέλαβε τις προτάσεις του Επιμελητηρίου για «κούρεμα» των χρεών που έχουν δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας και ρύθμιση των υπολοίπων σε πάνω από 120 δόσεις, συνέχιση του μέτρου της μείωσης του ενοικίου, στήριξη των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, καθώς και θεσμοθέτηση του ακατάσχετου λογαριασμού.

Δείτε το βίντεο: