Ν. Κογιουμτσής στο Kontra: Στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα, στηρίζεται και η απασχόληση

Την επιτακτική ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας, μέσω ενίσχυσης της ρευστότητας, προκειμένου να στηριχθεί και η απασχόληση, υπογράμμισε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και την εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», την Τρίτη 7/7/2020.

Από το Μοναστηράκι, όπου διατηρεί και ο ίδιος κατάστημα, ο κ. Κογιουμτσής μετέφερε την εικόνα που επικρατεί στην αγορά του κέντρου της Αθήνας, με την κατανάλωση να παραμένει σημαντικά περιορισμένη – κατά 50% στις μη τουριστικές περιοχές και πάνω από 80% στις τουριστικές περιοχές.

Ο Β΄Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. επανάλαβε το αίτημα επαγγελματιών και εμπόρων για παράταση του μέτρου της μείωσης των ενοικίων μέχρι το τέλος του έτους, με παράλληλες φοροελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, τονίζοντας ακόμη ότι για να ανασάνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζεται να αυξηθούν τα ποσά που δίνονται μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές, να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος, να μειωθεί ο ΦΠΑ στα νησιά, καθώς και ο ΦΠΑ στην εστίαση και τη διανυκτέρευση.

 

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: