Ν. Κογιουμτσής στο Kontra: Θετικό κλίμα, αλλά δεν το εισπράττουμε στις ταμειακές μας

Για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά μίλησε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra στις 27/9/2019.

Ο κ. Κογιουμτσής αναφέρθηκε στις προσδοκίες του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, εξηγώντας ωστόσο ότι μέχρι στιγμής, οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν εισπράττουν στις ταμειακές τους μηχανές το θετικό κλίμα, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στα στοιχεία για την κατανάλωση -που συνεχίζει να κινείται πτωτικά- και για τον τουρισμό – που δεν είχε φέτος τα αναμενόμενα αποτελέσματα αλλά δέχθηκε και το πλήγμα της Thomas Cook.

Σε ό,τι αφορά τις 120 δόσεις ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. επισήμανε τις δυσκολίες που ενδεχομένως να έχουν πολλοί να ανταποκριθούν ακόμη και σε αυτήν την ευνοϊκή ρύθμιση, ενώ υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη αύξησης των δόσεων της πάγιας ρύθμισης.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο κ. Κογιουμτσής έκανε ακόμη αναφορά στην «πληγή» του παρεμπορίου, στην κλειστή «κάνουλα» των τραπεζών, στα κίνητρα για επενδύσεις, στο ζήτημα της ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και στις επιπτώσεις του μεταναστευτικού – προσφυγικού.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: