Ν. Κογιουμτσής στο Mega: Στο ναδίρ η κίνηση στο τουριστικό κέντρο της Αθήνας – Να στηριχθούν οι εμπορικές επιχειρήσεις

Τη στήριξη των εμπορικών επιχειρήσεων της αμιγώς τουριστικής περιοχής του κέντρου της Αθήνας, ο τζίρος των οποίων παρουσιάζει δραματική μείωση της τάξης του 80%-90%, ζήτησε εκ νέου ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega την Κυριακή 26/07/2020.

Ο κ. Κογιουμτσής έκανε λόγο για πρωτόγνωρη κατάσταση, με την επιχειρηματικότητα της πρωτεύουσας και όχι μόνο, να δέχεται ισχυρό πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού, έχοντας στις πλάτες της και μία δεκαετή κρίση με ανοιχτές ακόμη πληγές.

Επισήμανε για ακόμη μία φορά ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις της τουριστικής περιοχής της Αθήνας δεν έχουν ενταχθεί στα μέτρα περί τουρισμού – μεταξύ των οποίων και η μείωση του ενοικίου κατά 40%- τη στιγμή που τα διπλανά τους εστιατόρια και καταλύματα στηρίζονται από τα μέτρα αυτά, ενώ τόνισε ότι το 55% των ανελαστικών εξόδων τους είναι το ενοίκιο.

Ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κάλεσε την Πολιτεία να άρει αυτή την κοινωνική αδικία, όπως είπε, και να δώσει ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν παράλληλα πρόσβαση στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: