Ν. Κογιουμτσής στο OPEN για πλαστικό χρήμα και ΜμΕ

Για τη χρήση του πλαστικού χρήματος, η οποία βαίνει αυξανόμενη λόγω και των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών δαπανών για το χτίσιμο του αφορολόγητου, μιλά ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ κ. Νίκος Κογιουμτσής, στο πλαίσιο σχετικού ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN την Κυριακή 9/2/2020.

Ο κ. Κογιουμτσής παρατηρεί ότι υπάρχει πράγματι μία ανοδική τάση, τονίζοντας ωστόσο παράλληλα ότι οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες που έχουν δεσμευμένους λογαριασμούς δεν μπορούν να φτάσουν στη χρήση πλαστικού χρήματος έως 5.000 ευρώ.

Ο εμπορικός κόσμος, αλλά και φορείς όπως η ΕΣΕΕ, εξηγεί στο eea.gr ο κ. Κογιουμτσής, θεωρούν ότι η online διασύνδεση των ταμειακών μηχανών όπως και τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι απαραίτητα μέτρα για την εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης και την καλύτερη λειτουργία των επιχειρήσεων. Θέση, επίσης, της ΕΣΕΕ, την οποία έχει εκφράσει και στις συναντήσεις της με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, είναι ότι χρειάζεται να επιδοτηθεί μέρος του κόστους που επιφέρουν αυτές οι αλλαγές στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ: