Ν. Κογιουμτσής στο OPEN: Να ανοίξει τώρα η αγορά, έχει πλέον ξεχειλίσει το ποτήρι

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου ζητεί ο εμπορικός κόσμος, όπως υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN (30/03/2021).

Ο κ. Κογιουμτσής τόνισε ότι «έχει πλέον ξεχειλίσει το ποτήρι», επισημαίνοντας πως αν δεν υπάρξουν ουσιαστικά αντισταθμιστικά μέτρα και δεν ανοίξει άμεσα η αγορά, μεσομακροπρόθεσμα μία στις δύο επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν.

Έχουμε ήδη χάσει την εορταστική και την χειμερινή εκπτωτική περίοδο, να μην χαθεί και η πασχαλινή περίοδος, σημείωσε ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α., προτείνοντας να ανοίξουν άμεσα τα μικρά και πολύ μικρά καταστήματα, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, και σε δεύτερη φάση και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις λιανεμπορίου.

Μιλώντας για την τεράστια ζημιά που έχουν υποστεί οι καταστηματάρχες ανέφερε ότι, πέραν του μηδενικού τζίρου, καλούνται να πληρώσουν τις επιταγές τους, τις υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές τους, ώστε να μπορέσουν να ξαναγεμίσουν τα ράφια τους με εμπόρευμα για την ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή σεζόν, τη στιγμή που τα εμπορεύματα της προηγούμενης σεζόν έμειναν αδιάθετα.

«Πρέπει η κυβέρνηση να πάρει τις αποφάσεις της και να τις πάρει τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος είναι σε πλήρη απογοήτευση,  απαισιοδοξία, αβεβαιότητα και, τον τελευταίο καιρό, θυμό, λόγω των διφορούμενων απόψεων που διατυπώνονται.

 

Δείτε το βίντεο: