Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επισκέφθηκε το Ε.Ε.Α.

Ένα πλέγμα δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, όπως περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τα μεγάλα «στοιχήματα» για τη Δυτική Αθήνα, όπου είναι υποψήφιος βουλευτής, παρουσίασε ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά την επίσκεψή του στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματιών, έθεσαν στον κ. Βαρβιτσιώτη όλα τα ζητήματα που «φρενάρουν» την επιχειρηματικότητα – υπέρμετρη φορολογία, ασφαλιστικό κόστος, ρευστότητα, γραφειοκρατία, ασφάλεια- τονίζοντας ότι μόνο μέσω της στήριξης και ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μπορεί να έρθει η επόμενη μέρα στην οικονομία.

Στη συνάντηση με τον υποψήφιο βουλευτή ΝΔ Δυτικού Τομέα Β’ Αθηνών μετείχαν, συγκεκριμένα, από τη Διοικητική Επιτροπή του Ε.Ε.Α. οι κ.κ. Ν. Γρέντζελος, Α’ Αντιπρόεδρος, Ν. Κογιουμτσής, Β’ Αντιπρόεδρος, Δ. Γαβαλάκης, Γενικός Γραμματέας, Γ. Βαφειαδάκης, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων- και από το Διοικητικό Συμβούλιο οι κ.κ. Δ. Βαρδακώστας, Κλ. Δημαρχιάδης, Ν. Παναγιωτάκης και Στ. Σαξιώνης. Παρέστη ακόμη ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών – Αττικής, Λ. Ποταμιάνος.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε τις δεσμεύσεις της ΝΔ για μείωση της φορολογίας και διευκόλυνση της επιχειρηματικής δράσης, σε ένα πλαίσιο βασισμένο στο τρίπτυχο «δεν ποινικοποιούμε το κέρδος, δεν “σκοτώνουμε” την επιχειρηματικότητα, δεν θέτουμε εμπόδια υπέρ ενός άδηλου δημοσίου συμφέροντος σε οποιαδήποτε δράση».

Αναφερόμενος ειδικά στη Δυτική Αθήνα, «έδρα του κόσμου της εργασίας και των επαγγελματιών», όπως είπε, χαρακτήρισε ως «μεγάλο στοίχημα» τη δημιουργία κυψελών νέας επιχειρηματικότητας και startup στην περιοχή, ενώ ανέδειξε τρία κυρίαρχα ζητήματα.

Πρώτον, το συγκοινωνιακό, εξηγώντας ότι με εξαίρεση τις περιοχές στις οποίες φτάνει το μετρό, η Δυτική Αθήνα είναι συγκοινωνιακά αποκλεισμένη. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι χρειάζονται – μεταξύ άλλων- πιο τακτικά δρομολόγια λεωφορείων, επέκταση του μετρό και αποσυμφόρηση της Εθνικής Οδού, μέσω παρακαμπτήριας που θα καταλήγει στην Κόρινθο.

Εξαιρετικά σημαντικό επίσης ζήτημα, σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, είναι η ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών – βρεφονηπιακοί σταθμοί, ολοήμερα σχολεία, υποδομές υγείας.

Βαρύνουσας σημασία, όπως υπογράμμισε, είναι και η αξιοποίηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, δεδομένης της πρακτικής κατά κύριο λόγο κατεύθυνσής του αλλά και της ανάγκης τροφοδότησης των σύγχρονων επιχειρήσεων με στελεχιακό δυναμικό που λείπει από την αγορά εργασίας, λόγω και της διαρροής εκατοντάδων χιλιάδων νέων και επιστημόνων στο εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης. Προέκρινε, επομένως, τη σύνδεση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με την αγορά, αξιοποιώντας και την εμπειρία των Επιμελητηρίων.