Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. στον ρ/σ Αθήνα 9.84: Δεν υπάρχουν άλλες αντοχές, έρχονται «λουκέτα»

Δεν έχουν ληφθεί μέτρα στήριξης για το 80% των επιχειρήσεων, υπογράμμισε μιλώντας, την Παρασκευή 6/11/2020/ στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, αναφερόμενος στους αυτοαπασχολούμενους και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Τόνισε ότι το 60% των μελών στο Ε.Ε.Α. είναι αυτοαπασχολούμενοι, που δεν εντάσσονται σε κανένα μέτρο της κυβέρνησης και θα υποστούν το μεγαλύτερο πλήγμα.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. προέβλεψε ότι έρχεται μία νέα γενιά κόκκινων δανείων που θα ξεπεράσουν τα 10 δισ., καθώς το μεγαλύτερο μέρος των μικρομεσαίων δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τις συσσωρευμένες οφειλές του. Αν δεν βρεθούν τρόποι στήριξης των επιχειρήσεων αυτών τότε σημαντικό κομμάτι τους κινδυνεύει να εξαφανιστεί από την αγορά, τόνισε.

Επισήμανε, παράλληλα, ότι  και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, έγινε lockdown, ωστόσο οι επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι έλαβαν από το κράτος το μεγαλύτερο ποσοστό (το 90%) του τζίρου που έχασαν, με το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα να μην ξεπερνά το 15%-20%.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χατζηθεοδοσίου διέβλεψε, δεδομένων των ελάχιστων πια αντοχών, «θάνατο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» και έλεγχο μεγάλων κλάδων της οικονομίας από πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.

Ακούστε το ηχητικό: