Περιφέρεια Αττικής – Ε.Ε.Α.: Στα σκαριά Κυκλοφοριακή Αγωγή για Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες του Δ. Ασπροπύργου

Το σχέδιο Περιφέρειας Αττικής και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σε συνεργασία με τον Δήμο Ασπροπύργου, για την ενημέρωση και εκπαίδευση ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής με στόχο τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα θετικός στην υλοποίηση του Προγράμματος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Βασίλειος Γιαννακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής κ. Ηλίας Δόλγυρας, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Γρέντζελος, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ κ. Νικόλαος Μελετίου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ασπροπύργου κ. Ευστάθιος Ρεστέμης.

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση και την εκπαίδευση, ειδικά όταν πρόκειται για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως αυτό της οδικής ασφάλειας, που αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν παρά να αναλάβουμε δράση προς αυτή την κατεύθυνση, με αρωγό την Περιφέρεια Αττικής, και σε συνεργασία με τον οικείο Δήμο. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια και με άλλους Δήμους», δήλωσε ο Α’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Γρέντζελος.

Το Πρόγραμμα αφορά στον Δήμο Ασπροπύργου, που είναι και ο πολυπληθέστερος της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, και στοχεύει στην αύξηση της κινητικότητας με ασφάλεια για τα μέλη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μέσα από παρεμβάσεις και σύγχρονα συστήματα θεωρητικής αλλά και πρακτικής εκπαίδευσης, με τη συμβολή έμπειρων επαγγελματιών εκπαιδευτών οδηγών.