tuv-iso-logo

Πρωτόκολλο Συνεργασίας Ε.Ε.Α. – ΕΦΕΕΑ

Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕ) υπεγράφη το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022.

Η υπογραφή έγινε στο πλαίσιο διήμερης δωρεάν εκδήλωσης – σεμιναρίου που διοργάνωσε, με μεγάλη επιτυχία, η ΕΦΕΕΑ, στις 8 & 9 Οκτωβρίου 2022, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με επίκαιρα θέματα που ενδιαφέρουν τον λογιστή – φοροτεχνικό – επαγγελματία.

Από το Ε.Ε.Α. παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος, κ. Νίκος Γρέντζελος, ο οποίος υπέγραψε το Πρωτόκολλο-εκπροσωπώντας και τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου- μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΦΕΕΑ κ. Νικόλαο Κούβαρη, καθώς και ο Οικονομικός Επόπτης, κ. Παναγιώτης Παντελής. Το “παρών” έδωσε επίσης ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Λογιστών του Ε.Ε.Α. κ. Ηλίας Χατζηγεωργίου.

Ο κ. Γρέντζελος στάθηκε στη στενή συνεργασία του Ε.Ε.Α. με τον κλάδο, ανέδειξε τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες του Ε.Ε.Α. προς τα μέλη του, μεταξύ των οποίων και οι λογιστές – φοροτέχνες, ενώ ενημέρωσε επίσης για τη σημαντική πρωτοβουλία του Ε.Ε.Α. που αφορά στη δωρεάν δημιουργίας eshop ή site για τα μέλη του, καλώντας τους επαγγελματίες του κλάδου να επικοινωνήσουν αυτή τη δράση.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, εκ μέρους και του Προέδρου του Ε.Ε.Α., ο κ. Παντελής τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το Πρωτόκολλο συνεργασίας του ΕΕΑ με την ΕΦΕΕΑ έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των κοινών δράσεων του Ε.Ε.Α. με τον κλάδο και να κάνει ακόμα πιο επίσημη την εύρυθμη συνεργασία. “Μέσω αυτού του Μνημονίου η σχέση μας γίνεται πιο δυνατή και σίγουρα μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα.Το βέβαιο είναι ένα: το ΕΕΑ θα είναι πάντα δίπλα σας, έτοιμο να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην ενίσχυση του κλάδου με στόχο την αύξηση των θετικών προοπτικών της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και κατ΄επέκταση της ελληνικής οικονομίας”, υπογράμμισε.

Στόχος του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, μεταξύ άλλων, είναι η από κοινού υποβολή τεκμηριωμένων παρεμβάσεων – προτάσεων – θέσεων προς τα αρμόδια κρατικά όργανα, με στόχο την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες, η ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε ό,τι αφορά καλές πρακτικές σχετικά με επιχειρηματικές δραστηριότητες, η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών κατάρτισης και επιμόρφωσης των επιχειρήσεων κ.ά.

Την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης υπεγράφησαν επίσης άλλα οκτώ Πρωτόκολλα συνεργασίας της ΕΦΕΕΑ με:

 • το Πανεπιστήμιο Πειραιά που εκπροσωπήθηκε από τον Πρύτανη κ. Άγγελο Κότιο,
 • το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής που εκπροσωπήθηκε από τον Πρύτανη και Προεδρεύοντα της Συνόδου των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτη Καλδή,
 • το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Βουτσινά και τον Α΄Αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Παπαγεωργίου, καθώς και την Υπεύθυνη ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Ιφιγένεια Πέππα,
 • το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά που εκπροσωπήθηκε από τον Υπεύθυνο ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Νικόλαο Μαυρίκο,
 • το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών που εκπροσωπήθηκε από τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Δαμίγο,
 • το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Παπαμανώλη – Ντόζα,
 • την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας που εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα κ. Νικόλαο Μπόνη,
 • το IST College που εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννη Μηναδάκη.

Εκτός των εκπροσώπων των παραπάνω φορέων και οργανισμών, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

 • η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Βασίλειο Καμπάνη, τον Γενικό Γραμματέα και Πρόεδρο ΕΦΕΕ Ηρακλείου κ. Δημήτριο Χριστοφοράκη και τον Έφορο Δημοσίων Σχέσεων και πρώην Πρόεδρο της ΕΦΕΕΑ κ. Δημήτρη Τσαμόπουλο.
 • οι Πρόεδροι των 51 Ενώσεων από όλη την Ελλάδα,
 • η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) που εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτριο Βαργιάμη.