Συνέντευξη Ν. Γρέντζελου για το «χειρόφρενο» στις εξετάσεις οδήγησης

"Δεν μπορεί να σταματάει η λειτουργία του κράτους και να μη γίνονται εξετάσεις περιμένοντας το νέο νόμο", τόνισε στον ΣΚΑΙ.

Ξεπερνούν πλέον τις 40.000 οι υποψήφιοι οδηγοί που περιμένουν να δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος -πολλοί εκ των οποίων για επαγγελματικούς λόγους- αλλά και οι άνω των 74 ετών που οφείλουν να ανανεώσουν τα διπλώματά τους.

Για την ασφυκτική αυτή κατάσταση μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Ready Business» με το Νίκο Υποφάντη ο κ. Νίκος Γρέντζελος, Α’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Αττικής.

Οι εξετάσεις, όπως εξήγησε, δεν πραγματοποιούνται για περισσότερες από 45 ημέρες λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των εξεταστών που παραμένουν απλήρωτοι από τις αρχές Ιουνίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το Υπουργείο έχει δεσμευτεί για την αναδρομική πληρωμή των εξεταστών με την κατάθεση του νέου νομοσχεδίου για τις εξετάσεις οδήγησης, το οποίο ωστόσο καθυστερεί. Για τον λόγο αυτό, ο κ. Γρέντζελος τάχθηκε υπέρ του διαχωρισμού της πληρωμής και της κατάθεσης του νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να σταματάει η λειτουργία του κράτους και να μη γίνονται εξετάσεις περιμένοντας το νέο νόμο».

Δείτε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: