Τα προβλήματα των μικρομεσαίων θέτει το ΕΕΑ στον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ

Το ΕΕΑ ενημερώνει τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αύριο, Τρίτη 9 Απριλίου 2013 στις 12:00.

  8 Απριλίου 2013
Δελτίο Τύπου
     

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, πιστό στις δεσμεύσεις του για την προστασία των χιλιάδων μελών του αλλά και αντιλαμβανόμενο πλήρως την σπουδαιότητα του ρόλου του για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, συνεχίζει τις επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Έτσι, μετά την εποικοδομητική συνάντηση που είχε η Διοίκηση του Ε.Ε.Α. με τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Φώτη Κουβέλη, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας κ. Γιάννης Ρεκλείτης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, θα επισκεφθούν αύριο, Τρίτη 9 Απριλίου 2013 στις 12:00, τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, στα γραφεία του κόμματος στην οδό Ιπποκράτους.

Στον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα τεθούν ζητήματα που αφορούν στη δράση του Ε.Ε.Α. και στις πρωτοβουλίες που λαμβάνει για την επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν τους επαγγελματίες, όπως η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, το ανοιχτό θέμα της λειτουργίας των επιχειρήσεων τις Κυριακές αλλά και η κακώς προωθούμενη υποβάθμιση του ρόλου των Επιμελητηρίων.

Σε μία χρονική στιγμή που η κατάσταση στην αγορά είναι δραματική λόγω της συνεχούς αύξησης των “λουκέτων” και της ανεργίας, η ανάγκη εξεύρεσης άμεσης λύσης για την ταχύτερη απορρόφηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ώστε να ενισχυθούν χιλιάδες μικρομεσαίοι, είναι περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ. Απαραίτητη προϋπόθεση για να τονωθεί η ρευστότητα, να καταπολεμηθεί η ύφεση και να σταματήσει η “κατηφόρα”, είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας και η τήρηση διαφανών διαδικασιών στη διαχείριση και διάθεση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Μόνον έτσι μπορεί να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που υπάρχει και όχι με αποφάσεις όπως για παράδειγμα, η λειτουργία των επιχειρήσεων περισσότερες Κυριακές το χρόνο.

Η Διοίκηση του Ε.Ε.Α θα ενημερώσει επίσης τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για το μείζον θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει την άρση της υποχρεωτικότητας της συνδρομής στα Επιμελητήρια, κάτι που ευλόγως προκαλεί απορίες αλλά και την ανησυχία των επαγγελματιών και του Επιμελητηριακού κόσμου.

Η δράση του Ε.Ε.Α θα συνεχιστεί, με κύριο γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων όχι μόνο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η Διοίκηση του Ε.Ε.Α έχει απευθύνει επίσημο αίτημα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.